Hoge Hees

WELKOM BIJ HOGE HEES

Vlak tegen het winkelplein van Beek den Donk ligt de Hoge Hees. Dit appartementencomplex ligt vast aan het dagbestedingscentrum Lage Hees. Samen maken ze gebruik van de mooie tuin tussen de twee gebouwen in.

Op de begane grond van Hoge Hees zijn er twee groepswoningen met elk zes bewoners. Op de eerste verdieping zijn er negen appartementen en twee studio’s en op de tweede verdieping zijn nog eens zes appartementen. Binnen het gebouw zijn verschillende gezamenlijke ruimtes waarin de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Ook wordt gebruik gemaakt van de ruimtes in de Lage Hees, op het moment dat daar geen dagbesteding plaatsvindt.

Er is een lift in het gebouw aanwezig. Tijdens de nacht is er een slaapdienst in het gebouw.

  • Type woning: Groepswonen, Appartementen & Studio's
  • Aantal bewoners: 29

Adres: Schoolstraat 25, 5741 CT Beek en Donk

Plan je route
Oro - Hoge Hees

OVER HOGE HEES

De meeste bewoners van de groepswoningen zijn inmiddels met pensioen. Als je hulp nodig hebt bij zaken als aankleden, wassen, enzovoort, dan zorgen wij daarvoor. Verder is het vooral lekker genieten van je oude dag. In de gezellige huiskamers samen koffie drinken of iets doen wat je leuk vindt: puzzelen, snoezelen, een spelletje of tv kijken. Natuurlijk gaan we ook lekker naar buiten als dat kan; boodschappen doen in het dorp, en wandeling maken of gezellig een ijsje eten. De bewoners worden door de begeleiding geholpen met de dagelijkse zorg.

De diversiteit in bewoners van de appartementen is groot. Sommigen zijn erg zelfstandig. Ze koken en eten zelf, ze poetsen hun eigen appartement en ze sluiten aan bij gezamenlijke activiteiten als ze daar zin in hebben. Andere bewoners hebben meer begeleiding nodig. Vanwege de diversiteit is de begeleiding individueel gericht. Er wordt vooral gekeken naar hoe jij in je vel zit. Gaat alles goed, kunnen we je ergens mee helpen? Een fijne dag, een gelukkig leven: daar gaat het om.

OVER DE BEWONERS

De meeste bewoners gaan overdag naar dagbesteding of naar werk. Bijna niemand werkt fulltime, dus er is altijd wel iemand aanwezig voor wat gezelligheid. Mooi is het ook om te zien hoe de bewoners elkaar helpen. “Moeten we de rolstoel even duwen, kan ik jou helpen met het eten?” Hoge Hees is een sociale gemeenschap waarin mensen op een fijne en respectvolle manier met elkaar omgaan.

Bijna iedereen van Hoge Hees is actief. Na het werk of de dagbesteding gaan ze lekker dansen, sporten, wandelen of ze gaan naar de activiteiten van KansPlus, bijvoorbeeld bij het muziekgezelschap Nooit Gedacht. We kijken goed wie wat wil doen.

Soms komen vrijwilligers een handje helpen. Dat is super fijn, omdat er dan tijd vrijkomt om meer individuele aandacht te geven en om activiteiten te doen. Het contact met de naasten van de bewoners is goed. Samen zorgen we ervoor dat jij als bewoner bij Hoge Hees een fijne woonplek hebt. Bij ons ben je in ieder geval altijd van harte welkom!

Oro - Hoge Hees - snoezelen

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud