Kesselcamp

WELKOM BIJ KESSELCAMP

Twee huizen, tegenover elkaar in een ‘gewone’ Astense straat. Kesselcamp nummer 25 en 36. In totaal wonen er tien mensen. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. De badkamers worden gedeeld. De bewoners ontmoeten elkaar in de huiskamers of in de grote tuin van een van de woningen. “Eigenlijk zijn we één groot gezin”, zegt een van de begeleiders.

  • Type woning: Groepswonen
  • Aantal bewoners: 10

Adres: Kesselcamp 25, 5721 LA Asten

Plan je route

OVER KESSELCAMP

Overdag is het stil aan de Kesselcamp. Maar dat verandert in de loop van de middag. Het is half vijf als de meeste bewoners thuis komen van het werk of de dagbesteding. De broodtrommels gaan uit de tassen en iedereen zoekt even de rust van hun eigen kamer op. Een half uur later wordt er gekookt. Iedereen doet mee. ‘Samen’ wordt hier met hoofdletters geschreven.

OVER DE BEWONERS

Veel van de bewoners en begeleiders zijn al jaren verbonden aan Kesselcamp. De betrokkenheid en verbondenheid zijn groot. Het is een hechte club, maar ook een club waar nieuwe bewoners zich snel thuis voelen. Vorige maand kwam er nog een nieuwe bewoner. Het welkomstbord stond voor de deur en iedereen stond klaar om haar een fijn welkom te bezorgen. Met ’s avonds een gezellig K3-feest!

De huizen staan in een ‘gewone’ straat. En dus is er ook ‘gewoon’ contact met de buren. Als het goed weer is komen ze wel eens koffiedrinken in de grote tuin van een van de huizen. Of ze komen barbecueën.

Sommige bewoners lopen zelf naar het centrum. Dat ligt heel dichtbij. Ze gaan een boodschap doen of een ijsje eten. En reken maar dat ze onderweg flink wat te buurten hebben met de Astenaren die ze tegenkomen. Voor de pedicure of de schoonheidsspecialiste hoeven ze trouwens de deur niet uit. Die komen zelf op bezoek. Wel zo makkelijk!

Het gezamenlijk koffiemomentje, elke avond rond half acht, is het hoogtepunt van de dag. Dan wordt er gekletst, wordt gezamenlijk het menu bepaald en worden er plannen gemaakt. Gezamenlijke plannen, maar dat betekent niet dat de bewoners ook alles samen doen. Iedereen heeft zijn of haar eigen hobby’s of clubs. En op vrijdag wordt er, door de liefhebbers natuurlijk, gefietst met de fietsvrijwilligers. Er is altijd wel wat te doen op Kesselcamp!

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud