Het Laarhuys

WELKOM BIJ HET LAARHUYS

Het Laarhuys in Lieshout, geopend in 2017, heeft twee woongroepen voor in totaal dertien bewoners. Daarnaast hebben twaalf bewoners een eigen appartement met een keuken, bad- en slaapkamer. Elke woongroep én de appartementen hebben een gemeenschappelijke ruimte. Ook is er een knusse snoezelhoek. Rondom het gebouw ligt een mooie tuin die door de ouders is ingericht en wordt bijgehouden.

Ouders spelen een prominente rol bij dit moderne wooninitiatief dat ook door ouders zelf is opgezet. Ze hebben ervoor gekozen om zoveel mogelijk bij de zorg van hun kinderen betrokken te zijn. Dat betekent dat ze ook, samen met ORO, het beleid van het Laarhuys bepalen. Ouders lopen vaak en laagdrempelig binnen, leggen hun kind soms zelf in bed, doen hun kind in bad of gaan met hun kind in het dorp een ijsje eten. Bij Het Laarhuys staat ‘Samen’ centraal.

Er is een slaapdienst en in het gebouw is een lift aanwezig.

  • Type woning: Groepswonen & Appartementen
  • Aantal bewoners: 23

Adres: Moreeshof 1, 5737 BL Lieshout

Plan je route
Het Laarhuys (Lieshout)

OVER HET LAARHUYS

De bewoners van Het Laarhuys, jongeren en jongvolwassenen, zijn overdag druk met school, dagbesteding of werk. Overdag is er wel begeleiding aanwezig. In de weekends en in de vakanties gaan de bewoners vaak naar huis. Voor de ‘thuisblijvers’ maken we het gezellig met leuke activiteiten.

Sommige appartementbewoners koken af en toe zelf, maar hoewel ze allemaal hun eigen keuken hebben, gaan de meeste toch liever samen eten in de ontmoetingsruimte. Daar, waar we allemaal samen zijn, smaakt het eten toch nog net een beetje lekkerder. Maar heb je teveel last van prikkels na een lange dag werken, dan zoeken we natuurlijk naar een andere oplossing. Liever in je kamer eten, of op een rustigere plek? Geen probleem. Dat regelen we.

OVER DE BEWONERS

De verschillen tussen de bewoners, in mobiliteit en/of in niveau zijn vaak groot. Dat is niet erg. Integendeel. We helpen elkaar graag! Zo zijn er bewoners van een appartement die graag een boekje voorlezen in een van de woongroepen. Samen knus rond een boekje zitten, kijken en genieten. En wil je meehelpen bij het eten of bij het in bed leggen van de bewoners? Graag. Én leuk!

Ook zijn er, als we gaan wandelen, altijd liefhebbers om mee te helpen met het duwen van de rolstoelen. Een van de appartementbewoners werkt zelfs standaard een aantal dagdelen mee op de groep.

Wie je ook bent en waar je ook goed in bent, samen kijken we wat je leuk vindt, hoe en waar we elkaar kunnen helpen. We doen het écht ‘Samen’ bij Het Laarhuys.

Een goede onderlinge communicatie en veel flexibiliteit, ook van de begeleiders, zijn heel belangrijk bij Het Laarhuys.  Ouders, bewoners, vrijwilligers, buurtbewoners en natuurlijk begeleiders: samen zorgen ze voor een bijzonder, maar vooral een bijzonder fijn thuis voor 25 jongeren die in Het Laarhuys dicht bij hun familie wonen.

Oro - Laarhuys Dionne

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud