Leemrand

WELKOM BIJ LEEMRAND

Twee ‘gewone’ huizen in een ‘gewone’ straat. Daar, aan de rand van Gemert, wonen in totaal zes mannen in de leeftijd van ongeveer 25 tot ongeveer 70 jaar. De begeleiding is hier overdag aanwezig. In de nacht kan een beroep worden gedaan op de nachtzorg.

Bewoners kunnen zelf bellen of appen met de nachtzorg, maar de begeleiding kan ook vooraf al vragen om even langs te gaan gedurende de nacht, bijvoorbeeld als er zorgen zijn over een bepaalde bewoner. De bewoners van Leemrand zijn mobiel en hebben een redelijke mate van zelfredzaamheid.

Als de bewoners wordt gevraagd om de sfeer in huis te beschrijven, zijn ze het snel eens. ‘Rust, de mogelijkheid om jezelf te zijn en je eigen ding te doen en een veilig gevoel’.

  • Type woning: Groepswonen
  • Aantal bewoners: 6

Adres: Leemrand 34, 5421 GV Gemert

Plan je route
Oro - Leemrand

OVER LEEMRAND

De twee huizen hebben eenzelfde indeling. Op de benedenverdieping bevindt zich de gezamenlijke woonkamer met de keuken en is er een slaapkamer. Boven zijn nog twee slaapkamers. De kamers hebben allemaal hun eigen badkamer en toilet. Beide huizen hebben een eigen tuin met daarin een schuurtje.

De begeleiding kookt elke avond vers warm eten. De meeste bewoners eten dat het liefst op hun eigen kamer. Wie wil, kan aanschuiven in de woonkamer. Iedere bewoner mag één dag per week het menu uitkiezen.

De sfeer valt het best te omschrijven als ‘gemoedelijk’. Er is respect voor het feit dat iedereen zijn eigen leven, behoeftes en verhaal heeft. Iedereen woont zo zelfstandig mogelijk. Je krijgt begeleiding op die vlakken waar je er behoefte aan hebt.

OVER DE BEWONERS

De bewoners werken, hebben dagbesteding of zijn al met pensioen. Heb je een keer je dag niet? Dat kan! Dan blijf je lekker thuis. De bewoners van Leemrand hebben er behoefte aan dat ze hun eigen ding kunnen doen. Het liefst doen ze dat ook alleen. Een echt en hecht groepsgevoel is er niet, maar als er iemand geholpen moet worden, staan de bewoners wel voor elkaar klaar.

De bewoners zijn graag in hun eigen omgeving, op hun eigen kamer. Daar kijken ze televisie, ze gaan er gamen of ze kletsen er wat met de begeleiding. Om in beweging te blijven wordt er ook vaak gewandeld. Een aantal bewoners heeft een eigen (driewieler) fiets, brommobiel of scootmobiel.

De begeleiding kijkt en luistert goed naar de individuele behoeften van de bewoners. Hoe is het met je, loopt alles lekker, kunnen we je ergens mee helpen, zit je ergens mee? Als er een bezoekje moet worden gebracht aan de huisarts of therapeut, gaat de begeleider, als de bewoner dat tenminste wil, wel even mee. En natuurlijk wordt er samen een spelletje gespeeld en wordt er koffie gedronken aan de grote tafel in de woonkamer.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud