Het Liender

WELKOM BIJ HET LIENDER

In Asten is in 2022 de nieuwbouw van Het Liender geopend. In deze mooie en moderne woonvoorziening wonen 25 mensen. Drie daarvan hebben een eigen appartement met een grote woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer en berging. Zij doen zoveel als mogelijk zelfstandig.

De overige bewoners hebben een studio met een zit- en slaapkamer en eigen badkamer. In de studio is het mogelijk om een keukenblokje te plaatsen.

De bewoners van de studio’s zijn verdeeld in drie groepen die allemaal hun eigen huiskamer met keuken hebben. De vier studio’s op de begane grond hebben toegang tot de gezamenlijke tuin waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Bewoners die graag een spelletje willen doen, kunnen daarvoor terecht in een speciale gameruimte.

Er is een lift in het gebouw aanwezig. Omdat sommige bewoners ook overdag thuis zijn, is er altijd begeleiding in Het Liender aanwezig. Er is ook een slaapdienst.

  • Type woning: Groepswonen & Studio's

Adres: Ceresstraat 2a, 5721 ZK Asten

Plan je route
Het Liender woonlocatie

OVER HET LIENDER

Waar word jij gelukkig van? Die vraag staat centraal bij de begeleiding op Het Liender. De bewoners worden gestimuleerd om zoveel mogelijk zelf mee te helpen met het huishouden. Wat kun je zelf, wat kunnen we je leren en waar heb je echt hulp bij nodig. Ook ADL-zorg wordt, als dat nodig is, verleend.

Sommige bewoners hebben behoefte aan een vast moment om even met een begeleider op de eigen kamer te praten over hoe het gaat, anderen gaan graag een keer met een begeleider wandelen om daarover te praten. Gezien de grote diversiteit -er wonen mensen tussen de 18 en 80 op Het Liender- is de begeleiding heel individueel gericht. Wat heb jij nodig? Daar gaat het om.

Door de grote diversiteit van leeftijden en mensen, is Het Liender een grote familie waar mensen graag met elkaar wonen. De sfeer is gemoedelijk. Er wordt samen gegeten en op de vrije momenten worden er in de huiskamers spelletjes gespeeld, wordt er koffie gedronken of wordt er samen televisie gekeken.

OVER DE BEWONERS

De bewoners van Het Liender werken overdag of ze hebben dagbesteding. Sommige, wat oudere bewoners zijn met pensioen en zij zijn wat vaker tuis. In de avonden hebben de meesten hun eigen bezigheden. Ze gaan naar de sportclub, muziekvereniging of wandelen. En zijn ze thuis? Dan kijken ze of ze, alleen of met anderen, iets leuks kunnen doen.

Een aantal vrijwilligers uit Asten komt met enige regelmaat naar Het Liender. Ze gaan als bezoekvrijwilliger met een vaste bewoner iets leuks doen of ze zijn in de avond aanwezig om samen met wie wil een spelletje te doen of bijvoorbeeld te gaan wandelen.

Het Liender is een mooie en moderne woonplek, aan de rand van het Astense centrum, waar je jezelf kunt zijn, je eigen ding kunt doen en waar je samen iets kunt ondernemen als je daar zin in hebt. Een fijne plek om te wonen, te leven en jezelf te kunnen zijn.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud