Op Kamers

WELKOM BIJ OP KAMERS

Aan de rand van Deurne, midden in de woonwijk De Vennen, ligt onze woonlocatie Op Kamers. Een bijzondere woonvorm voor jongeren die graag zelfstandig wonen willen uitproberen. Een stap waarmee ORO tegemoet komt aan de wensen van een groep jongeren en hun ouders.

Op Kamers is gesplitst in twee huizen die identiek zijn en met elkaar zijn verbonden door een binnendeur. Beide huizen hebben verschillende kamers en er is één appartement. De bewoners delen vier badkamers en er zijn zes toiletten. Voor gezamenlijk gebruik is er in beide huizen een grote huiskamer en een keuken. Het appartement heeft eigen voorzieningen.

  • Type woning: Groepswonen & Appartementen
  • Aantal bewoners: 8

Adres: Jules de Cortestraat 16, 5751 PR Deurne

Plan je route

OVER OP KAMERS

Op Kamers is een woonvorm bestemd voor jongeren die graag de stap willen zetten naar een meer zelfstandige vorm van wonen. De jongeren bij Op Kamers komen, wonen tot op dat moment bijna allemaal thuis. Bij Op Kamers doen ze ervaring op met hoe het is om zelfstandig te wonen. Dat doen ze met de hulp van elkaar en met de begeleiding van de ‘maatjes’. Deze maatjes, de begeleiders, staan zoveel mogelijk naast de jongeren.

Koken, boodschappen doen, de was doen, je budget beheren; het zijn allemaal zaken waarmee je te maken krijgt als je ‘op jezelf’ gaat wonen. Bij Op Kamers krijg je op al deze gebieden hulp. Tenminste op die gebieden waar jij dat nodig hebt. Je leert samenwonen. Daar horen ook zaken bij als: hoe leg ik contact, hoe ga ik om met conflicten of ruzie, hoe kom ik voor mezelf op en hoe maak ik nieuwe vriendschappen?

Centrale vraag is: wat wil jij? Met daaraan vast: wat willen je ouders? De maatjes van Op Kamers zijn laagdrempelig toegankelijk en bereikbaar. Samen kijken jullie welke stappen gezet kunnen worden en op welke manier. En ben je toe aan een volgende stap ? Dan kijken we samen hoe we die stap optimaal kunnen voorbereiden.

Logeren bij Op Kamers

Logeren bij Op Kamers is een tussenstap tussen logeren bij een logeerhuis en wonen bij Op Kamers. Tijdens een proefperiode van drie maanden ontdek je of wonen bij Op Kamers een geschikte volgende stap is. Je logeert dan een aantal nachten per week bij Op Kamers. Neem voor meer informatie over Logeren bij Op Kamers contact met ons op.

OVER DE BEWONERS

Overdag is er geen begeleiding aanwezig bij Op Kamers. Heb je een dagje vrij, dan moet je jezelf vermaken tot 16.00 uur. Daarna? Daarna ben je vooral zelf aan zet. Wil je in de groep eten? Maak je je eten klaar in de keuken en eet je op je kamer? Eet je liever wat later omdat je andere afspraken of bezigheden hebt? Geen probleem: je maakt je eigen keuzes.

Samen knutselen, samen een spelletje doen, samen tv kijken of de dag doornemen met je huisgenoten en maatjes? Het kan allemaal. En natuurlijk zijn er gezamenlijke afspraken. Dat hoort erbij als je samen met anderen in een huis woont.

Vrienden uitnodigen op je kamer, in het weekend op stap gaan? Bij Op Kamers staat jouw leven en staan jouw wensen centraal. Waarbij je natuurlijk altijd bij de maatjes terecht kunt om te praten of te overleggen.

Op Kamers is een mooie tussenstap voor ouders die hun kinderen langzaam willen loslaten. Kijken wat er kan, kijken waar er behoeftes liggen als het gaat om de begeleiding, kijken wat de mogelijkheden zijn. Bij Op Kamers kán het. In een fijne woonomgeving waar jongeren zichzelf leren kennen en zichzelf kunnen zijn.

Wonen in een groep

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud