Het Rijtven

Fijn en veilig wonen. Dat kan op Het Rijtven in Deurne. Op deze bijzondere locatie wonen cliënten van alle leeftijden met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Ook cliënten met meervoudige, complexe beperkingen of ernstige gedragsproblematiek krijgen er de zorg, veiligheid en aandacht die ze nodig hebben. Het Rijtven straalt geborgenheid uit, mensen voelen zich er thuis.

EEN FIJN EN BESCHERMD LEVEN

Je woont er in een mooie groepswoning met alle zorg en begeleiding die je nodig hebt. Wonen op Het Rijtven betekent een fijn, beschermd leven. Er is een boerderij, er zijn dieren, een speellandschap, een café, noem maar op. Je kunt wandelen en fietsen op het terrein en in de bosrijke omgeving. De groene omgeving van Het Rijtven biedt een schat aan verrassende recreatiemogelijkheden. Het Rijtven maakt deel uit van nieuwbouwwijk De Rijtse Vennen in Deurne.

Op Het Rijtven werken, naast begeleiders die dagelijkse zorg en ondersteuning bieden, onder meer gedragsdeskundigen, AVG-artsen en bewegingstherapeuten. Maar ook gespecialiseerde fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, pedicures en voedingsdeskundigen. Daarnaast is het Centrum Bijzondere Tandheelkunde hier gevestigd.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Het Rijtven voor jouw situatie? Neem vrijblijvend contact op met ORO Entree.

DE BEWONERS

Op het mooie terrein biedt ORO verschillende woonvormen voor drie groepen, weten Kind en Jeugd, Complex gedrag en Intensieve zorg.
De locaties op het Rijtven hebben hun eigen (straat)naam:

  • Heertgank
  • Het Erf
  • Het Gebint
  • De Loop
  • Den Dreef

Een woning aan Den Dreef is speciaal ingericht voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar. Hier wonen kinderen waarbij de ontwikkelingsvraag, de gedragsvraag of de verpleegkundige/zorgvraag voorop staat.

Voor cliënten met complex gedrag zijn er woningen die specifiek zijn ingericht voor deze groep, zoals de Noordzone, Erf of Heertgank. Deze woningen bieden dus nóg meer randvoorwaarden om hulpvragen zo goed mogelijk te helpen beantwoorden.

Speciaal voor cliënten met een intensieve zorgbehoefte hebben we een aantal woningen die naadloos aansluiten bij hen behoeften. In Het Gebint zijn bijvoorbeeld een aantal woningen gericht op de ouder wordende cliënten met een beperking. Een aantal bungalows op het Rijtven zijn voor cliënten van jong tot oud die intensieve zorg nodig hebben en gebaat zijn bij een prikkelarme omgeving.

VERBINDING MENS, DIER EN NATUUR

We leren steeds meer over de waarde van het contact tussen mens en dier. Zo zijn onze paarden in de stal vriend en therapeut tegelijkertijd. Het contact tussen mens en dier op de boerderij en in de paardenstal werkt stress-verlagend.

De groene omgeving van Het Rijtven biedt een schat aan verrassende recreatiemogelijkheden. Een aantal recreatieve voorzieningen is op bepaalde tijden ook voor bezoekers toegankelijk. Kom eens kijken, kom beleven! Drink iets in De Honingpot of maak een wandeling door het prachtige Beekdal. Ook leuk is de gedichtenroute, die onder andere naar de paarden, dierenweides en de Vlindertuin leidt.

Kom bij voorkeur met de fiets naar Het Rijtven, er is een overdekte fietsenstalling achter De Waag.

Klik hier voor een plattegrond van Het Rijtven

Adres: Den Dreef 13, 5751 NS Deurne

Plan je route

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud