Steengoed

WELKOM BIJ STEENGOED

Aan de rand van Bakel ligt Steengoed. Een groot huis met drie woonlagen en een fijne tuin. Hier wonen zeventien jonge bewoners, tussen de 0 en 25 jaar.

Er zijn twee woongroepen van 6 tot 7 bewoners, twee appartementen en twee studio’s. In de studio’s en de appartementen wonen jongeren die meer zelfstandigheid aan kunnen. Alle kamers hebben een eigen bad- en slaapkamer. De studio’s en appartementen hebben daarnaast ook een eigen keuken en kleine woonkamer. Er is een slaapdienst aanwezig.

Op Steengoed is ook een chill-ruimte waar bewoners kunnen gamen, bezoek kunnen ontvangen of samen een spelletje doen. In de zomer wordt er veel gebruikgemaakt van de tuin. Lekker op de trampoline springen, schommelen, in de zandbak spelen of hangen in de hangmatten.

  • Type woning: Groepswonen, Appartementen & Studio's
  • Aantal bewoners: 17

Adres: Steengoed 2a, 5761 GV Bakel

Plan je route
Woonlocatie Steengoed Bakel

OVER STEENGOED

Wat hebben onze bewoners nodig? Die vraag staat centraal bij de begeleiding van Steengoed. Op welk gebied wil jij groeien, wat wil je graag ontwikkelen? Heb je picto’s nodig om structuur in je dagprogramma te houden? Of wil je dat juist niet? Wil je samen eten in de groep, of heb je behoefte aan iets minder prikkels en eet je liever in een kleinere ruimte met minder mensen? Elke individuele hulpvraag wordt serieus genomen.

Het contact met de ouders van de bewoners is goed. Ouders en begeleiding werken zoveel mogelijk samen. In het weekend gaan bewoners soms naar huis. Voor diegenen die blijven, wordt geprobeerd om de gezelligheid die hoort bij het weekend te benaderen.

Steengoed is een dynamisch huis met een diverse groep bewoners. Er wordt steeds gekeken welke groepssamenstelling het beste past. Het belangrijkste is wel dat het wonen bij Steengoed superleuk is! Er zijn -natuurlijk- regels, er is een bepaalde structuur, maar de ontwikkeling en de groei van de kinderen staat centraal.

OVER DE BEWONERS

De bewoners van Steengoed gaan overdag naar school, dagbesteding of werk. Aan het einde van de middag wordt er samen gekookt en gegeten. Iedereen die mee kan helpen, helpt mee. Bijvoorbeeld met het snijden van de groenten, het dekken van de tafel of het opruimen.

In de avond maken de bewoners het samen gezellig. Daarnaast heeft iedereen zijn of haar eigen bezigheden. Ze gaan naar hun sportclub, de scouting, muziek of naar vrienden of familie. Ook bezoek is natuurlijk welkom.

Er zijn veel vrijwilligers actief bij Steengoed. Ze komen knutselen, gaan met kinderen wandelen, brengen en halen ze van de sportclub of ze organiseren andere, leuke activiteiten.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud