Steilrand

WELKOM BIJ STEILRAND

Aan de rand van Gemert, in de woonwijk Berglaren, wonen vijf cliënten, twee vrouwen en drie mannen samen aan de Steilrand. De jongste is 21, de anderen zijn rond de zestig jaar. De meeste cliënten wonen al lang samen in dit huis. Ze kennen elkaar goed en gaan prettig en respectvol met elkaar om.

Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. Op de begane grond is er een en op de eerste verdieping zijn er vier. Er zijn twee badkamers in het huis. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer met keuken, waar iedere avond -samen-  gekookt wordt. De grote tuin achter het huis, met fraaie plantenbakken, is vooral in de zomermaanden dé ontmoetingsplaats om lekker samen te kletsen, een spelletje te doen of om te barbecueën.

In het huis is geen lift aanwezig.

  • Type woning: Groepswonen
  • Aantal bewoners: 5

Adres: Steilrand 4, 5421 GB Gemert

Plan je route

OVER STEILRAND

De begeleiding van Steilrand kijkt nauwgezet naar de individuele wensen van elke bewoner. Waar nodig worden de cliënten geholpen met de persoonlijke verzorging. Daarnaast wordt er vooral gekeken naar wie jij bent en wat jij nodig hebt om een gelukkig leven te leiden. Daar praten we samen over. De individuele zelfstandigheid wordt zoveel mogelijk behouden of bevorderd.

Omdat de bewoners overdag weg zijn naar dagbesteding, is er alleen in de ochtend en in de avond begeleiding in de woning aanwezig.  ’s Morgens tussen 07.00 en 11.00 uur en daarna van ongeveer 16.00 tot 22.00 uur. Er is geen nachtdienst in het huis aanwezig. Wel kunnen de bewoners die daar behoefte aan hebben, gebruikmaken van de diensten van de nachtzorg die altijd bereikbaar en in de buurt is.

OVER DE BEWONERS

De bewoners zien elkaar ’s avonds bij het eten. Ze mogen meehelpen met koken en hebben allemaal hun eigen taken rondom het eten en bij andere zaken in het huis, zoals het afval buiten zetten en het glas naar de container brengen.

Het avondeten is een gezellig groepsgebeuren waarin samen de dag wordt besproken.  Een van de bewoners kiest ervoor om de maaltijd op zijn eigen kamer te eten. Na het eten is er een gezamenlijk koffiemoment. Uiteraard alleen als je daar zin in hebt. In de avond heeft iedereen zijn of haar eigen hobby’s. De ene bewoner gaat dansen, een ander is bij de voetbalclub en weer een ander gaat naar een plaatselijke kunstenaar om te schilderen. Wil je liever thuis blijven en rustig tv kijken of samen een spelletje doen? Prima! Gezellig vinden we dat.

De bewoners van Steilrand zijn bekende gezichten in de buurt. Ze zijn aangesloten bij de buurtvereniging en doen graag mee aan activiteiten.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud