Vaartsestraat

WELKOM BIJ VAARTSESTRAAT

In de wijk Brandevoort werd in de zomer van 2019 een hagelnieuwe woonlocatie geopend. Sinds dat moment wonen daar 24 bewoners, tussen de 20 en 75 jaar.

Op de begane grond is plaats voor het groepswonen. Zes bewoners hebben hier een eigen slaapkamer met een eigen badkamer. De grote woonkamer en keuken worden gedeeld. Op de drie woonlagen daarboven -er is een lift aanwezig!- wonen in totaal achttien bewoners in hun eigen appartement. Ook is er een ontmoetingsruimte en een multifunctionele ruimte. De bestrate tuin is vooral in de lente en zomer dé plek waar iedereen elkaar ontmoet. Hier kletsen de bewoners, drinken ze koffie en delen ze hun verhalen.

  • Type woning: Groepswonen & Appartementen
  • Aantal bewoners: 24

Adres: Vaartsestraat 2, 5708 XE Helmond

Plan je route
Vaartsestraat (Helmond)

OVER VAARTSESTRAAT

Wat opvalt als je rondloopt op de Vaartsestraat is de relaxte sfeer. Bewoners en begeleiding hebben het hier voelbaar naar hun zin.

Op de begane grond is altijd begeleiding aanwezig. De bewoners daar hebben behoefte aan individueel contact en aandacht. Overdag gaan de meesten met een busje naar de dagbesteding. In de loop van de middag komen ze thuis en schuiven ze aan voor het eten. De begeleiding zorgt voor een heerlijk vers gekookte maaltijd. Daarna? Even samen kletsen, koffie drinken, een spelletje doen of een gezamenlijke activiteit. Tot ongeveer half elf. Dan vertrekt iedereen naar hun eigen kamer. Er is een slaapdienst aanwezig.

De bewoners van de appartementen doen wat meer hun eigen ding. Er zijn individueel afgesproken begeleidingsmomenten. Dat wil zeggen dat bewoners zelf aangeven waar ze mee geholpen willen worden. Voor de ene is dat het samen boodschappen doen en helpen met koken, voor de ander is dat helpen met het opruimen van het appartement of de dagelijkse verzorging. Maar het kan ook zijn dat de bewoners behoefte hebben aan een wandeling of het samen spelen van een spelletje. Alles kan! Supportgericht werken wordt op deze locatie dan ook met hoofdletters geschreven. Wat wil de bewoner? De begeleiding past zich aan. Dat is ook terug te zien in het begeleidingsrooster. Niet het rooster is bepalend voor de mogelijke begeleidingsmomenten, maar de behoeften van de bewoners bepalen dat rooster.

De begeleiding onderhoudt een intensief contact met de contactpersonen van de bewoners.

OVER DE BEWONERS

Sommige bewoners eten in hun eigen appartement, anderen kiezen voor de gezelligheid en het gemak van het samen eten in de ontmoetingsruimte. Dat beslissen ze zelf. Ook hebben ze hun eigen hobby’s. Daarnaast worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd zoals bingo, knutselen, een muziek- of een filmavond.

De bewoners van de Vaartsestraat werken, gaan naar de dagbesteding of hebben andere activiteiten. Het onderlinge contact is goed. Ze zoeken elkaar op, kijken samen naar tv, drinken wat of gaan een potje darten in de multifunctionele ruimte. Ook zijn er goede contacten tussen de bewoners van de appartementen en het groepswonen. De Vaartsestraat, dat zijn wij samen!

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud