Vennen 3

WELKOM BIJ VENNEN 3

In een rustige woonwijk, aan de rand van Deurne en op loopafstand van Het Rijtven, liggen de Vennen woningen. In Vennen 3 wonen veertien bewoners, verdeeld over twee woongroepen. In het midden van die twee groepen bevindt zich een grote gezamenlijke keuken. Beide groepen hebben een eigen gezellige woonkamer. Alle woningen zijn gelijkvloers.

Op de slaapkamers van de bewoners is geen sanitair. Beide woongroepen hebben een grote eigen badkamer en er zijn in totaal vier toiletten. De twee aan elkaar grenzende tuinen hebben een trampoline en een schommel.

De twee woongroepen tellen elk zeven bewoners. De leeftijd varieert van ongeveer dertig jaar tot iets boven de zestig jaar. Sommige bewoners hebben een rolstoel, anderen niet.

De meeste bewoners gaan overdag naar dagbesteding, maar een aantal bewoners blijft ook thuis. Daarom is er ook overdag begeleiding aanwezig. Er is geen slaapdienst. Wel is het zo dat de thuisbasis van de nachtdienst, die ook bij woningen in de omgeving kan worden ingezet, zich op Vennen 3 bevindt.

  • Type woning: Groepswonen
  • Aantal bewoners: 14

Adres: Leon van Kelpenaerstraat 1-3, 5751 PP Deurne

Plan je route
Oro - Vennen 3

OVER VENNEN 3

De twee woongroepen hebben elk hun eigen karakter. In de ene groep wonen vooral ouder wordende dames. Ze zijn vaker thuis en hebben meer verzorging nodig. Die wordt geboden door het team, waarin een aantal verpleegkundigen is opgenomen.

In deze groep wordt veel gezamenlijk gedaan. Er heerst een rustige, huiselijke sfeer en de bewoners genieten er van de rust en het samenzijn. Al te veel prikkels worden vermeden.

In de andere woongroep wordt meer structuur geboden aan de wat jongere doelgroep. De bewoners kunnen niet zonder elkaar, maar zijn aan de andere kant ook erg op zichzelf gericht. Ze maken en luisteren graag naar muziek, spelen op de iPads en als er een activiteit op Het Rijtven is, gaan ze er graag met de groep naartoe.

OVER DE BEWONERS

Huiselijkheid en de sfeer van thuis. Zo kun je het leven op Vennen 3 het beste omschrijven. Het betrokken team doet er alles aan om te denken in mogelijkheden, in plaats van onmogelijkheden. Wat wil jij graag? En hoe kunnen wij daarbij helpen. Deze instelling vergt het vermogen om flexibel en out-of-the-box te kunnen denken.

Activiteiten vinden plaats op basis van de behoefte van de bewoners. Samen mee boodschappen doen, lekker een ijsje eten bij de ijssalon in de buurt of met een vrijwilliger een wandeling maken naar het dorp? Het kan allemaal. Ook in de woning gebeurt van alles. Samen koekjes bakken, zodat het hele huis lekker gaat ruiken, een bingo-avond of doe je mee met de gymles die we elke week in de woonkamer doen? Of, want dat kan ook, ga je liever op je kamer naar muziek luisteren en wil je graag zonder andere mensen om je heen de prikkels van de dag verwerken? Bij ons kun je zijn wie je bent. Je bent welkom!

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud