Wilhelminastraat (Asten)

WELKOM BIJ WILHELMINASTRAAT

Net buiten het centrum van Asten ligt het in 2021 nieuw gebouwde appartementencomplex de Wilhelminastraat. Twaalf bewoners hebben hier allemaal hun eigen studio. In die studio is een woongedeelte, een keukentje en eigen badkamer. Daarnaast zijn er twee gezamenlijke woonkamers waar de bewoners elkaar ontmoeten. Het gebouw heeft drie woonlagen. Beneden zijn er zeven studio’s, met allemaal een eigen terrasje. Op de eerste verdieping zijn drie studio’s en op de zolder nog eens twee. Er is een lift aanwezig.

  • Type woning: Groepswonen & Studio's
  • Aantal bewoners: 12

Adres: Wilhelminastraat 42, 5721 KK Asten

Plan je route

OVER WILHELMINASTRAAT

Bij de Wilhelminastraat kun je jezelf zijn. Die omschrijving van een van de bewoners zegt veel over het leven in dit mooie gebouw. Een gebouw waar je je terug kunt trekken in je eigen studio, waar je de rust kunt zoeken als je die nodig hebt. Maar waar je elkaar ook kunt opzoeken als je daar zin in hebt.

In de gezellige woonkamers eten de bewoners meestal samen. Ze maken samen het weekmenu, doen de aanvullende boodschappen in het dorp en maken van elke maaltijd een feestje. En wil je liever in je eigen studio eten, of wil je dat graag op bepaalde dagen? En wil je dan ook graag zelf je boodschappen doen, eventueel samen met een begeleider of een vrijwilliger? Bij de Wilhelminastraat vinden we groei, ontwikkeling en zelfstandigheid heel belangrijk. We helpen waar dat kan en samen zorgen we voor een goede balans tussen ‘je eigen ding’ en het sociale karakter van het samen wonen.

OVER DE BEWONERS: JE MAAKT JE EIGEN KEUZES

De bewoners van de Wilhelminastraat zijn ongeveer tussen de twintig en zeventig jaar oud. Ze werken of hebben dagbesteding. Overdag is er dan meestal ook geen begeleiding aanwezig bij de Wilhelminastraat. Heb je een dagje vrij, dan moet je jezelf vermaken tot 15.30 uur. Er is wel een slaapdienst, zodat je ’s nachts niet alleen bent.

Samen knutselen, samen een spelletje doen, samen tv kijken? Het kan allemaal. In de avond hebben veel bewoners hun eigen afspraken. Ze zijn bij de voetbalclub, gaan muziek maken bij de Rimboband, gaan naar judo of bijvoorbeeld naar activiteiten van KansPlus. En heb je niks te doen en toch zin in gezelschap? In een van de woonkamers kun je altijd wel met iemand kletsen, koffiedrinken, samen tv kijken of een spelletje doen.

Vrijwilligers helpen graag een handje mee aan de Wilhelminastraat. Ze gaan met bewoners naar PSV kijken, naar de bioscoop of lekker wandelen. In de zomer gaan ze mee op vakantie of ze komen lekker kletsen in de grote tuin.

De begeleiders, die vaak al lang aan de Wilhelminastraat werken, kennen de bewoners en kennen elkaar. Ze weten wie wat nodig heeft en ze kunnen als geen ander luisteren naar de specifieke vragen van alle bewoners. “Hier werken aanpakkers die weten wat er nodig is om hier een fijn huis van te maken”, zegt een van hen.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud