OFFICIËLE OPENING PONTENAGE

Op donderdag 30 mei 2024 opende ORO, samen met burgemeester van Veen en bewoners, officieel ORO Pontenage in Gemert. Sinds maart 2024 wonen in deze nieuwe ORO woonvoorziening 32 mensen met een (licht) lichamelijke of verstandelijke beperking. Bij de opening waren bewoners, medewerkers, omwonenden en overige genodigden aanwezig. Na een periode vol veranderingen proostte ORO samen met hen op de fijne, toekomstbestendige woonvoorziening. Enkele bewoners verzorgden een muzikaal optreden.

ORO Pontenage staat, op de plaats van de vroegere Pius X-school, aan de rand van het centrum van Gemert. De woonvoorziening bestaat uit drie verschillende woongroepen, elk met een eigen karakter. Gastvrijheid, gezelligheid, liefdevolle zorg en zelfredzaamheid staan centraal. Ook zijn er appartementen en studio’s voor acht bewoners. Zij wonen zelfstandig, maar zijn dichtbij andere bewoners voor een praatje of vraag aan de begeleiders.

ORO startte jaren geleden al met het plan voor de bouw van een groter complex met verschillende soorten woningen. Om bewoners een veilige, moderne en passende woonomgeving te bieden en om begeleiders fijner met elkaar te laten samenwerken. Na een periode vol veranderingen zijn de meeste bewoners inmiddels gewend aan hun nieuwe woning en hebben medewerkers hun draai gevonden. Voorheen werkten medewerkers vaak alleen in een woning. Nu kunnen ze makkelijker sparren of hulp vragen aan een collega. Samen met de bewoners wordt er van de woonvoorziening een thuis gemaakt.

Over ORO

ORO ondersteunt, in regio Helmond-De Peel, mensen met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsachterstand in een gelukkig leven. Hierbij gaat het om zelf kiezen en meedoen. Dít wil ik wel en dít zeker niet. Meedoen in de buurt, in de samenleving en van toegevoegde waarde zijn. Dat is samen groeien van geluk.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud