ORO ORO
Lees Voor

Paulushof

Welkom bij Paulushof

Midden in het centrum van Someren ligt Paulushof. Een prachtig nieuw appartementengebouw dat in 2021 in gebruik is genomen. Hier wonen 24 bewoners in de leeftijd van 23 tot ruim 70 jaar met een verstandelijke beperking.

Paulushof heeft ruime studio’s voor bewoners die wat meer begeleiding in de buurt nodig hebben. En grotere appartementen voor bewoners die meer zelfstandigheid aan kunnen. Ze ontmoeten elkaar in de gezamenlijke huiskamers. In de ruime en gezellige tuin kunnen de bewoners in alle rust genieten.

  • Type woningen: appartementen en studio’s
  • Aantal bewoners: 24
  • Leeftijd bewoners: tussen de 23 en 70 jaar

Adres: Kerkweijerstraat 12, 5711 VK Someren

Over Paulushof

Paulushof telt twee verdiepingen, 24 woningen en is verdeeld in twee blokken: het ene blok bestaat uit 16 appartementen, het andere uit 8 studio’s. Elke woning heeft de beschikking over een eigen badkamer. Tevens is er centraal gelegen in het complex een grootse badkamer die van alle gemakken is voorzien zoals een tillift. De appartement-bewoners hebben een algemene ruimte waar ze elkaar kunnen opzoeken; hier zitten ze dan ook vaak samen koffie te drinken. De bewoners van de studio’s delen met zijn allen een grote, mooie huiskamer. Overdag is het rustig in Paulushof. De bewoners gaan dan naar de dagbesteding of naar het werk. In het weekend gaan sommige bewoners naar hun ouders.

Over de bewoners

De bewoners van de studio’s eten altijd samen in hun huiskamer. Ze helpen mee met het snijden van de groenten, het schillen van de aardappelen en het koken. Iedereen heeft een eigen taak. De tafel dekken, het drinken inschenken of, na het eten, meehelpen met het opruimen. Aan tafel wordt er gezellig gekletst over het werk of over andere dingen. Het is een fijn moment van de dag.

Ook de bewoners van de appartementen eten meestal samen. Soms hebben ze even zin in de rust van het eigen appartement. Dan eten ze lekker daar. Dat bepalen ze zelf. Ook het menu van de week maken ze samen. Iedereen doet zoveel mogelijk zelf en zelfstandig. Misschien kun je zelf de boodschappen doen? De winkel is heel dichtbij.

De meeste bewoners van de Paulushof zijn heel actief. Ze zwemmen, sporten, wandelen en nemen deel aan de activiteiten van KansPlus. De bewoners doen ook veel samen. Denk aan dartavonden of creatieve bezigheden zoals bloemschikken. We kijken goed wie wat wil doen. En hebben we hulp nodig, dan is er vast een buurman of een buurvrouw die wil helpen. We maken namelijk écht onderdeel uit van de buurt waarin we wonen.

Het is een mooi gezicht. Henk, 67 jaar en één van de oudste bewoners van Paulushof zit te kaarten met Aniek, 25 jaar. Ze hebben grote lol, want Henk doet een beetje vals. “Dít is Paulushof”, zegt een van de begeleidsters. “Een diverse groep mensen, maar toch enorm veel onderlinge verbinding.

Meer informatie over Paulushof?

Neem contact op met ORO Entree. Bel 0492 - 47 28 72 of mail naar welkom@oro.nl. Je kan ook onderstaand formulier invullen. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

    Copyright © 2021 ORO
    Skip to content