Een prachtige plek voor bewoners, medewerkers én nieuwe medewerkers!

Kleinschalige opvang was met name in Gemert, in de beginjaren van de organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, het toverwoord. Maar tijden veranderen. Om als begeleiders beter met elkaar te kunnen samenwerken en om bewoners een veilige, moderne en passende woonomgeving te bieden, startte ORO jaren geleden al met het plan voor de bouw van een groter complex met verschillende soorten woningen. Dat complex werd gebouwd op de plaats van de vroegere Pius X-school.

Wat vind jij belangrijk?

“We hebben de komst van de nieuwbouw aangegrepen om nog eens goed te kijken naar de woonwensen van al onze cliënten in Gemert”, zegt Will Poels die dat proces vanuit ORO in Gemert begeleidde. “We zijn in gesprek gegaan met cliënten en cliëntvertegenwoordigers; wat is voor jou belangrijk in je woning? Die vraag stond centraal. Vervolgens hebben we een nieuwe indeling gemaakt, die weer besproken en uiteindelijk vastgesteld. Of iedereen blij is met de nieuwe plek? De tevredenheid is groot, maar verandering is voor veel mensen binnen onze doelgroep soms best moeilijk. Het zal in het begin dan ook best lastig zijn voor een aantal bewoners, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we hier samen de beste keuze hebben gemaakt.”

Heel veel zin in

Ook voor de medewerkers van ORO was de herindeling in Gemert best spannend. Veel begeleiders en zorgcoördinatoren krijgen een andere werkplek. Josien Vereijken, Ingrid Maurix, Debby Jordans en Corrie Donkers vervullen vanaf maart de rol van zorgcoördinator bij Pontenage. “Wij vinden het heel fijn”, zegt Corrie, die daarmee de mening van de rest verwoordt. “Voorheen werkte je vaak alleen in een woning. Je stond toch een beetje op een eiland en dat was best kwetsbaar. Je kon wel altijd iemand bellen, maar hier wordt het straks toch anders. Even sparren met je collega, hulp vragen, hulp aanbieden. Daar hebben we ontzettend veel zin in.”

Debby Jordans: “Er komen nieuwe teams die we samen gaan opbouwen, vormen en verder ontwikkelen. Dat is toch een fantastische kans?” Josien is het daar van harte mee eens. “Even meekijken, meedenken met elkaar, laagdrempelig overleggen. De samenwerking gaat veel intensiever worden en daar kijken we echt naar uit.”

Pak je kans

Twee zaterdagen voor de opening in maart, wordt er al volop geklust door de nieuwe bewoners en hun familie en naasten. Volgens Josien ook een ideaal moment om eens een kijkje te nemen voor mensen die misschien interesse hebben om bij Pontenage te gaan werken. Er is nog plek! “Zeker”, lacht Josien. “Mensen die een warm hart hebben voor onze bewoners zijn altijd welkom. Hbo, mbo, dat maakt niet uit. Kom maar eens kijken, we leiden je graag rond en we vertellen nog liever over ons werk en over de prachtige mensen die hier straks komen wonen. Voor nieuwe medewerkers, maar ook bijvoorbeeld voor stagiaires en leerlingen lijkt me dit een geweldige kans. Samen bouwen aan iets nieuws bij de mooie organisatie die ORO echt is. Pak die kans, zou ik zeggen!”

Meer informatie over werken in Gemert-Bakel

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud