ORO ORO
Lees Voor

Peelprokkel: gemeenten en ORO bij elkaar op bezoek

Al verschillende jaren lopen cliënten van ORO in de zogenoemde Prokkelweek een dag stage bij mensen in allerlei beroepen. Gemeentebesturen uit de Peelregio hebben de Prokkelweek een extra dimensie gegeven in de ‘Peelprokkel’. Cliënten komen op bezoek bij de gemeente, maar gemeenteambtenaren gaan ook op bezoek bij de cliënten van ORO. Afgelopen week was het weer zover. Onder meer in de gemeente Deurne.

“Marinus Biemans zou een goede aanvulling zijn op de Centrumgroep”, vindt Kay, een van de cliënten die bij die groep werkt. “Hij kan hard werken. Hij heeft de prullenbakken leeg gemaakt en de kauwgom opgeruimd. Hij past prima bij onze groep.”

Wethouder Biemans trok woensdag een ochtend mee met de Centrumgroep in Deurne. Die groep houdt het centrum netjes, zorgt voor de planten en bloemen en voert klusjes uit voor de winkeliers. Koffie wordt er tussendoor gedronken bij Gastvrij & Zo in het cultuurcentrum Martien van Doorne. Cliënten van ORO runnen deze lunchroom. Peter is een van die cliënten. “Wethouder Schlösser heeft geholpen met het maken van soep. Wortelsoep. Ik heb hem wat makkelijke dingen laten doen, maar dat deed hij goed. Hij mocht ook nog wat uien snijden. Daar moest hij van huilen.”

Certificaat

Op donderdag waren de rollen omgedraaid. Peter en Kay gingen toen op bezoek in het gemeentehuis waar ze samen lunchten met wethouder Helm Verhees en beleidsmedewerker Wil Evers. “In de sjiekste kamer”, benadrukt begeleidster Dorry Zwets van ORO. “In deze kamer zijn mijn vader en moeder vijftig jaar geleden getrouwd”, zegt Peter.

In het gemeentehuis maken de cliënten kennis met het werk van de bodes, bekijken ze de raadszaal en krijgen ze ook een mooi certificaat voor hun snuffelstage. In de middag wordt nog een bezoek gebracht aan de gemeentewerf. Helm Verhees: “Het is voor ons een leuke afwisseling van het dagelijkse werk. Even ongecompliceerd, gezellig buurten en kennis maken. Deze mensen horen helemaal bij de Deurnese gemeenschap. Het is mooi om ze eens op bezoek te hebben.”

Deel met je vrienden!

Copyright © 2022 ORO
Skip to content