ORO ORO
Lees Voor

Rakthof

Rakthof 13, 5709 EK Helmond

Dagbestedingscentrum Rakthof ligt aan de rand van de wijk Rijpelberg op een klein bedrijventerrein. De dagbesteding die we hier aanbieden heeft een arbeidsmatig karakter. We coachen en ondersteunen cliënten om zo zelfstandig mogelijk hun werk uit te voeren. Binnen het centrum zijn diverse groepen actief.

Klusteam

Het Klusteam doet van alles, meestal in de buitenlucht: ramen wassen, informatieborden schoonhouden, tuinonderhoud, speeltoestellen controleren en schoonmaken: ze hebben een belangrijke taak! Soms werkt het team in een wijk, soms zijn ze actief bij Toverland of bij Dierenrijk. Het Klusteam helpt daar waar hulp nodig is. Iedereen mag en kan op zijn of haar eigen tempo aan de slag.

Recycle

ORO Recycle houdt zich bezig met het recyclen van elektrische apparaten. Oude machines, zoals computers, telefoons en koffiezetapparaten, worden uit elkaar gehaald en materialen geselecteerd en gesorteerd. Dat alles uiteraard op een veilige manier.

Grafisch centrum

In het Grafisch Centrum werken cliënten aan de opdrachten die binnenkomen. Die opdrachten kunnen voor ORO zijn, maar ook voor andere klanten. De werkzaamheden van de cliënten zijn heel verschillend. Van clubboekjes maken tot trouwkaarten en geboortekaartjes maken tot enveloppen uitprikken. De cliënten maken hierbij vaak gebruik van machines die hen helpen met vouwen, nieten en snijden.

Productiecentrum

De cliënten die hier werken willen graag arbeidsmatig aan de slag. Er wordt hier hard gewerkt aan allerlei opdrachten die we van bedrijven uit de regio krijgen. Het werk is heel gevarieerd: we wegen bijvoorbeeld schroeven af en maken daar setjes van, maken spijkerclips en vliegengordijnen. Soms krijgen we ook een spoedklus van een bedrijf binnen. Hoewel er vaak hard gewerkt wordt, is er geen echte werkdruk. Iedereen mag en kan op zijn of haar eigen tempo aan de slag.

Rakthof kaartenrek

Heb je een vraag over zorg?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

    Copyright © 2022 ORO
    Skip to content