ORO ORO
Lees Voor

Samen werken op Boulevard Ruijschenbergh

In Gemert doen we het samen! Dat deden we al, maar dat wordt alleen maar meer. Al een aantal jaar heeft ORO een dagbestedingslocatie in zorgcentrum de Ruijschenbergh. Er wordt van alles gemaakt in de ruimte die direct aan de ingang grenst. Maar niet alleen op creatief vlak wordt er gewerkt, ook op andere plaatsen in het centrum zijn cliënten van ORO al actief. Zo helpen ze mee bij activiteiten voor ouderen, assisteren ze bij het huishoudelijk werk in de keuken en verzorgen ze een aantal gezamenlijke ruimtes. Samen met De Zorgboog is in 2019 besloten om de samenwerking in de Ruijschenbergh te vergroten. Het gevolg: Boulevard Ruijschenbergh, een nieuwe activiteitenboulevard, bedoeld voor de cliënten van ORO, de bewoners van Ruijschenbergh én de mensen uit de buurt.

De samenwerking tussen ORO en De Zorgboog op deze locatie is in de afgelopen jaren spontaan gegroeid. Beide organisaties hadden hun eigen activiteiten, maar gaandeweg vroegen de medewerkers zich af of het niet beter was om de krachten te bundelen. Dat is efficiënter en het zorgt ervoor dat er meer activiteiten georganiseerd kunnen worden. “De zorg in ons land is heel erg verkokerd”, stelt ORO-bestuurder Jan Roelofs. “Maar als cliënten en medewerkers daar last van krijgen, moet je daar vanaf. Dat doen we op deze plaats. We kijken waar en hoe we elkaar kunnen aanvullen en versterken, met als doel om onze cliënten én de bewoners van dit centrum gelukkiger te maken.”

Met en zonder beperking

Eind maart start er een bruisend en gevarieerd activiteitenprogramma. Dat programma vindt plaats in een gezellig decor waar mensen met en zonder beperking elkaar kunnen ontmoeten. Wat er allemaal gebeurt? Van alles: van een lekker kopje koffie drinken tot een bewegingsles en het maken van creatieve werkstukken in speciale werkateliers. Die werkstukken worden verkocht in een winkeltje dat gekoppeld is aan die ateliers. Er komen twee gezellige huiskamers, snoezel- en rustruimtes en een mediatheek. Daar worden bijvoorbeeld workshops gehouden over computergebruik of social media. In de huiskamers komt ook een keuken, waarin lekker gekookt en gebakken kan worden.

Verhuizing naar Boulevard Ruijschenbergh

Inmiddels zijn ArtORO Gemert, Dagbesteding de Wijst, Dagbesteding Diederikstraat in Gemert en het huidige winkeltje van ORO in Ruijschenbergh verhuisd naar Boulevard Ruijschenbergh.

boulevard ruijschenbergh

Leuk verhaal?
Deel het met je vrienden!

Copyright © 2022 ORO
Skip to content