Bavaria

Ze horen er helemaal bij. In hun Bavaria-kleding. De lunch in de kantine zit erop. Aan het werk. Thomas zorgt ervoor dat het oud papier goed in de container komt, Rico plakt stickers op een partij Palmbier die de volgende dag naar Afrika wordt vervoerd en Michiel haalt flessen uit een doos en zet ze in een krat. ORO-begeleiders Diana en Mike helpen, beantwoorden vragen en houden een oogje in het zeil. Coördinator Hans Raats van Bavaria glimlacht. “Kijk ze genieten”, zegt hij.

ORO EN BAVARIA WERKEN AL HEEL LANG SAMEN

Al vele jaren werken cliënten van ORO bij de Lieshoutse bierbrouwer. “Wij zijn een familiebedrijf”, zegt Hans Raats. “Een sociaal bedrijf ook. We vinden dat we ook een verplichting hebben naar de maatschappij en naar alle mensen in de maatschappij. Deze mannen hebben hier een mooie en nuttige dagbesteding. Of we hier ooit mee stoppen? Haha, dat vindt de familie Swinkels nooit goed. Dat weet ik zeker.”

dienstverlening

CERTIFICAAT

Tien tot twaalf cliënten van ORO zijn gedurende drie dagen in de week actief in een van de hallen van Bavaria. Ze hebben er een eigen, veilige werkplek waar ze allerlei werkzaamheden verrichten. “We ontdoppen flesjes, bestickeren, we doen van alles”, vertelt Chris Jan. “Ik kan ook goed stapelpatronen maken. En ik heb ook mijn certificaat voor de elektrische palletwagen gehaald. Nu wil ik graag het certificaat voor de stapelaar.”

Chris Jan werkt drie dagen per week bij Bavaria. De andere dagen werkt hij op De Koppel in Beek en Donk. “In de recycle- en productiegroep. Ik vind het allebei fijn om te doen. Ik vind werken leuk.”

Even verderop is Michiel druk bezig. Hij werkt sinds kort twee dagen per week bij Bavaria. Stralend vertelt hij over zijn werk. “Wij doen van alles. Ook wel eens een spoedklus. Nu zijn we bezig met het uitpakken van blikjes. Ik vind de afwisseling leuk. Of ik me al een echte Bavariaman voel? Jazeker!”

VERSCHILLENDE NIVEAUS

Diana van Hout begeleidt de groep al vele jaren. “Het mooiste vind ik dat we hier mensen van veel verschillende niveaus bij elkaar hebben. Er zit geen druk op het werk, maar de mensen die hier werken moeten wel een bepaalde zelfstandigheid hebben. Onze begeleiding? In de ochtend gaat een van ons mee met het omkleden en de ander bereidt het werk hier voor. We zijn bijna altijd met twee begeleiders. Dat moet ook wel. Praktisch gezien is het anders niet mogelijk”

MEERWAARDE

De werkzaamheden bij Bavaria vallen onder de noemer ‘dagbesteding’. Dat betekent dat er geen loonwaarde aan het werk hangt. Hans Raats: “Alles wat ORO doet is meegenomen. Er zit geen druk op. Daarom kan elk niveau hier ook terecht. En man én vrouw. Ze hebben dezelfde kleding, hetzelfde pasje, ze krijgen hetzelfde kerstpakket. Het mooiste is dat ze helemaal worden opgenomen in de Bavaria-familie.”

OOK SAMENWERKEN MET ORO?

Wil jij, net als Bavaria, ook graag samenwerken met ORO? Dat kan! Wij geloven dat we elkaar kunnen versterken en samen verder komen dan alleen. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om onder het genot van een ijskoude versnapering te praten over de mogelijkheden. Tot snel!

Ja, ik wil graag samenwerken

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud