Zorgboerderij Schooteindhoeve

Hanneke Verberne en haar man runnen in Vlierden aan de Schooteindseweg een modern melkveebedrijf, 2 unieke gastenverblijven, oorlogsmuseumpje, atelier, educatieboerderij en sinds een tijdje ook een zorgboerderij. Hun zoon is een bekend gezicht van ORO. Sinds enkele jaren staat een foto van Hanneke haar zoon, Piet, namelijk groot afgebeeld op de zijkant van het centraal bureau van ORO aan de Deurneseweg. Daar staat: “Onze Piet doet ook mee”. Piet is namelijk één van de cliënten van ORO.

HET BIJZONDERE ONTSTAAN VAN DE SAMENWERKING MET ORO

De start van de nieuwe zorgboerderij die de ondertitel ‘Bij de koei’ meekreeg, ligt dan ook bij Piet. Toen Hanneke op zoek was naar een geschikte dagbestedings- of werkplek voor haar zoon, ging ze op veel plaatsen kijken. Maar wel met een kritische blik. “Ik zocht een leuke werkplek, maar wel ergens waar hij zich kan blijven ontwikkelen, waar hij ertoe doet. Het moet meer zijn dan alleen ‘beleving’. Hij moet ook voldoening uit het werk kunnen halen.”

Rondkijkend op andere zorgboerderijen kwam bij Hanneke steeds meer een ander idee bovendrijven. “Waarom niet hier, dacht ik op een gegeven moment. Waarom zou ik dat op ons bedrijf niet kunnen? Aan de andere kant vroeg ik mezelf ook af of ik de hele organisatie van zo’n werkplek wel op mijn nek wilde halen.” De onderneemster in de boerin won de innerlijke gedachtenstrijd. “Je moet alles uit het leven halen. Waarom niet, dacht ik.”

Omdat Hanneke er niet helemaal alleen voor wilde staan, zocht ze contact met ORO. En daar rolde het balletje snel de goede kant op. Wijkmanager Efka Vilé zag de uitdaging wel zitten en ook zorgcoördinator Judith Verkerk was meteen enthousiast. “Dit is een fantastische plek en het is ook echt iets wat we missen in ons aanbod”, vertelt Judith, die de opstart mede vorm gaf en inmiddels de eerste groep werknemers begeleidt. “Bovendien heeft Hanneke ervaring met de doelgroep en sprak haar motivatie ons meteen aan. We waren er snel uit. In mei zijn we gestart met een kleine groep en op één dag in de week. In de komende tijd gaan we kijken of en waar er uitbreidingsmogelijkheden liggen.”

Lees het hele verhaal uit de OROskoop over de Schooteindhoeve!

OOK SAMENWERKEN MET ORO?

Wil jij, net als Hanneke van de Schooteindhoeve, graag samenwerken met ORO? Dat kan! Wij geloven dat we elkaar kunnen versterken en samen verder komen dan alleen. Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om onder het genot van een lekkere bak koffie te praten over de mogelijkheden. Tot snel!

 

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud