ORO ORO
Lees Voor

Smalle Haven

Welkom bij Smalle Haven

In de Deurnese wijk Koolhof, naast het winkelcentrum, staat het appartementencomplex Smalle Haven. Hier wonen 24 bewoners met een licht verstandelijke beperking, in leeftijd variërend van ongeveer 20 tot 65, in een eigen appartement met badkamer en keuken. De appartementen zijn verdeeld over drie woonlagen. Op de benedenverdieping ligt ook de ontmoetingsruimte, met grote keuken. Hier is een van de eetpunten van ORO gevestigd. Bewoners uit de buurt kunnen hier een paar keer per week terecht voor een heerlijke maaltijd, onder begeleiding bereid door cliënten van ORO.

In de gezellige binnentuin staat een tuinkas. In de zomer is dit dé ontmoetingsplaats waar de bewoners koffie drinken, kletsen of barbecueën. In de hal staat een tafeltennistafel en op de vide is een kleine fitnessruimte ingericht.

Smalle Haven is een vernieuwende locatie bij ORO. Bewoners die willen, kunnen bijvoorbeeld gebruikmaken van een app ‘Mijneigenplan’, waarmee ze meer regie over hun eigen agenda en leven krijgen. Ook is de Smalle Haven proeflocatie voor het project ‘Huis van de Toekomst’.

Er is een lift in het gebouw aanwezig.

  • Type woningen: appartementen
  • Aantal bewoners: 24
  • Leeftijd bewoners: tussen 20 en 65 jaar

Adres: Beerse 68, 5751 ZJ Deurne

Over de Smalle Haven

De begeleiding biedt de ondersteuning aan de bewoners zoveel mogelijk ‘met de handen op de rug’. Er wordt daarbij goed gekeken naar wat bewoners zelf kunnen, waar ze sturing en wat extra hulp nodig hebben en wat eventueel moet worden overgenomen.

Bewoners die willen, kunnen samen eten in de ontmoetingsruimte. Maar wil je liever in je eigen appartement zelf koken en eten? Of wil je dat graag een paar dagen in de week? Allemaal prima! Jij beslist wat je leuk vindt.

Een gelukkig leven staat centraal in de begeleiding. Ben je gelukkig met het werk of de dagbesteding die je doet, heb je leuke hobby’s, hoe gaat het met het leggen van sociale contacten? Al dat soort zaken wordt besproken met de bewoners. Daarnaast hebben sommige bewoners behoefte aan het helpen met het structureren van hun dag en/of hun huishouding.

Heb jij een grote wens? Dan kijken we samen of we die in vervulling kunnen laten gaan. Wil je bijvoorbeeld graag zelfstandig met de trein naar een familielid reizen, wil je graag in je appartement iets aanpassen? Samen, en als je wilt ook samen met je vertegenwoordigers, kijken we hoe we dat kunnen aanpakken.

Over de bewoners

De bewoners van de Smalle Haven werken overdag of ze hebben dagbesteding. Een van de bewoners vervult de rol van conciërge in het gebouw.

In de avonden en weekenden treffen ze elkaar in de ontmoetingsruimte of ze gaan bij elkaar op bezoek. Elke avond kan er koffie worden gedronken en rond negen uur staat er wat te drinken klaar voor de bewoners die elkaar willen ontmoeten. Samen tv kijken, samen kletsen en een spelletje doen in de ontmoetingsruimte? Prima!

Samen met cliëntvertegenwoordigers en vrijwilligers wordt er in de zomermaanden een zomerprogramma samengesteld, waaraan iedereen mag meedoen.

Smalle Haven is een woonplek waar je jezelf kunt zijn, je eigen ding kunt doen en waar je samen iets kunt ondernemen als je daar zin in hebt. Een fijne plek om te wonen, te leven en jezelf te kunnen zijn.

Eetpunt Smalle Haven

’s Morgens rond negen uur komen de cliënten van ORO naar het Eetpunt. Samen met de kok, een vrijwilliger en een begeleider worden de taken verdeeld. Daarna snel naar de supermarkt om de ingrediënten te verzamelen. Ondertussen worden in de grote keuken de voorbereidingen getroffen. De menukaarten worden gemaakt, de tafels gedekt. Tijdens het koken zijn steeds zeven of acht cliënten druk in de weer. Als de gasten komen, wordt het eten netjes uitgeserveerd. Na afloop moet natuurlijk weer alles opgeruimd worden. En is er ondertussen tijd voor een praatje met de gasten? Natuurlijk! Gezelligheid en plezier staan voorop.
Van dinsdag t/m donderdag wordt er om 12.30 een warme maaltijd geserveerd en op vrijdag een uitgebreide lunch. Op maandag is de keuken gesloten. Tijdens de drukke dagen, dinsdag en donderdag, zitten er vaak 25 meestal oudere buurtbewoners aan tafel. Die blijven dan na het eten ook nog lekker kletsen en doen nieuwe contacten op onder het genot van een gratis kopje koffie.

Reserveren
Wil je komen eten? Reserveer dan wel even van te voren. Het Eetpunt Smalle Haven is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.30 uur via het telefoonnummer 06 – 52308242. Buiten deze tijden kun je een boodschap inspreken met naam en telefoonnummer, zodat wij je zo snel mogelijk kunnen terugbellen. Iedere ochtend beluisteren wij de voicemail.

Bakwinkel

En weet je dat we ook een bakwinkel hebben? Iedere maandag bakken we op bestelling lekkere taarten en worstenbroodjes. Wil je iets bij ons bestellen, dat kan! Bekijk hier onze bestellijst. De lekkernijen zijn te bestellen door te bellen naar: 06-52308242

Bakwinkel Smalle Haven

Heb je een vraag over Smalle Haven?

Wil je graag meer weten over wonen bij Smalle Haven? Vul dan je contactgegevens en vraag hieronder in. We nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op. Liever direct contact met ORO Entree? Bel dan naar 0492 - 47 28 72 of mail naar welkom@oro.nl

    Copyright © 2022 ORO
    Skip to content