ORO ORO
Lees Voor

Smalle Haven

Beerse 68, 5751 ZJ Deurne

In de Deurnese wijk Koolhof, vlak naast een klein winkelcentrum, is het appartementencomplex Smalle Haven gevestigd. Hier wonen 24 mensen, veelal jongeren, met een licht verstandelijke beperking. Zelfstandigheid staat hoog in het vaandel in dit complex. De 24 moderne eenpersoonsappartementen hebben allemaal een eigen woonkamer met keuken, badkamer, toilet en slaapkamer. Ontbijt en lunch maak je zelf. Als je wilt, helpen we je met de boodschappen of met koken. Zes appartementen liggen aan de buitenzijde, bij de andere appartementen kom je via de centrale ingang.

Ontmoeten

Het hoeft natuurlijk niet, maar als je andere mensen wilt ontmoeten dan ben je hier aan het juiste adres. Er is een grote, gezellige ruimte waar je ’s avonds, als je dat leuk vindt, samen warm kunt eten. Je kunt er ook samen tv kijken of een spelletje doen. In de hal staat een biljart, er is een eigen groentetuin en op de vide is een kleine fitnessruimte ingericht. Door al deze voorzieningen lopen ook ambulante cliënten, mensen die in de wijk wonen en hulp krijgen van ORO, regelmatig binnen.

Eetpunt Smalle Haven

’s Morgens rond negen uur komen de cliënten van ORO naar het Eetpunt. Samen met de kok, een vrijwilliger en een begeleider worden de taken verdeeld. Daarna snel naar de supermarkt om de ingrediënten te verzamelen. Ondertussen worden in de grote keuken de voorbereidingen getroffen. De menukaarten worden gemaakt, de tafels gedekt. Tijdens het koken zijn steeds zeven of acht cliënten druk in de weer. Als de gasten komen, wordt het eten netjes uitgeserveerd. Na afloop moet natuurlijk weer alles opgeruimd worden. En is er ondertussen tijd voor een praatje met de gasten? Natuurlijk! Gezelligheid en plezier staan voorop.
Van dinsdag t/m donderdag wordt er om 12.30 een warme maaltijd geserveerd en op vrijdag een uitgebreide lunch. Op maandag is de keuken gesloten. Tijdens de drukke dagen, dinsdag en donderdag, zitten er vaak 25 meestal oudere buurtbewoners aan tafel. Die blijven dan na het eten ook nog lekker kletsen en doen nieuwe contacten op onder het genot van een gratis kopje koffie.

Reserveren
Wil je komen eten? Reserveer dan wel even van te voren. Het Eetpunt Smalle Haven is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.30 uur via het telefoonnummer 06 – 52308242. Buiten deze tijden kun je een boodschap inspreken met naam en telefoonnummer, zodat wij je zo snel mogelijk kunnen terugbellen. Iedere ochtend beluisteren wij de voicemail.

Bakwinkel

En weet je dat we ook een bakwinkel hebben? Iedere maandag bakken we op bestelling lekkere taarten en worstenbroodjes. Wil je iets bij ons bestellen, dat kan! Bekijk hier onze bestellijst. De lekkernijen zijn te bestellen door te bellen naar: 06-52308242

Smalle Haven
Bakwinkel Smalle Haven

Heb je een vraag over zorg?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

    Copyright © 2021 ORO
    Skip to content