Tiny Houses bij ORO

Wil jij zelfstandig wonen, maar toch samen zijn?

Dan hebben wij een fijne (kleine) plek voor jou! Wij bouwen aan de rand van Het Rijtven, tegen de woonwijk Rijtse Vennen namelijk een hele nieuwe wijk. Oké we zullen eerlijk zijn.. een kleine wijk. Een hele kleine. Hij bestaat namelijk uit 5 kleine huisjes: Tiny Houses.

In deze kleine wijk is het heel fijn wonen. Deze woonwijk in Deurne heeft alles wat je nodig hebt, in de buurt. En je hebt niet alleen een volwaardige woning in het klein, mét eigen tuintje. Je hebt ook fijne mensen om je heen. In deze wijk  wordt omkijken naar elkaar namelijk heel gewoon gevonden. Sterker nog.. Iets doen voor een ander staat centraal. Als je in één van deze vijf huisjes woont, wordt van je verwacht dat je iets terugdoet voor de bewoners van Het Rijtven. Dat noemen we vrijwilligerswerk. Er is ruimte voor drie bewoners met een verstandelijke beperking en twee vrijwilligers van Butterfly Effect. Dat is de organisatie waar ORO de kleine wijk mee opbouwt. Deze vrijwilligers heten ‘Butterfly verbinders’.

Tiny house achterkant

Wat zijn jouw talenten?

Net als de verbinders, vind jij het leuk iets te doen voor een ander. We kijken hierbij naar waar je goed in bent, maar ook wat je leuk vindt en wat je graag zou willen doen voor een ander. Op deze manier kun je ook sociale contacten opbouwen en wordt zowel je eigen netwerk als het leven van de  bewoners van Het Rijtven verrijkt. Een zorgzame wijk. Een fijne plek om thuis te komen.

Wat krijg je?

  • Een 2-kamer woning, maar dan in het klein. Alles wat je nodig hebt op 35 vierkante meter
  • Aan de rand van de nieuwbouwwijk Rijtse Vennen, met winkels en voorzieningen in de buurt
  • Betrokken buurtbewoners, je bent onderdeel van een zorgzame gemeenschap
  • Zelfstandig wonen, maar toch samen. Je draagt je steentje bij en vergroot je sociale netwerk
  • Hippe woonvorm, een Tiny House, met een nieuwe manier van wonen en samenleven
  • Rustige groene omgeving, met veel voorzieningen op Het Rijtven terrein waar jouw talenten tot bloei kunnen komen. Of je nu met een bewoner een fijne wandeling wilt maken of wilt komen helpen op de boerderij

Tiny house

Wat vragen we van jou?

  • Enthousiasme en plezier om je in te zetten voor je nieuwe buren
  • Twee keer per week 4 uur vrijwilligerswerk op Het Rijtven
  • Een Wlz-indicatie. Hierover vind je meer informatie op de pagina’s: Advies en vergoeding en Indicatie regelen.

 

Het vlogteam van ORO’s Multimediagroep mocht een kijkje nemen bij Barli, de bouwer van de Tiny Houses. Ze kregen een rondleiding en mochten ook even spieken in de huisjes. ‘Best groot, zo’n tiny house’.

De Tiny Houses worden gebouwd in een fabriek en worden met speciale vrachtwagens naar Deurne gebracht. Ze worden in één dag op Het Rijtven geplaatst.

Nieuwsgierig hoe dit allemaal in z’n werk gaat en hoe de Tiny Houses eruitzien?

Bekijk de vlog

Wil jij wonen in een Tiny House of heb je nog een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud