‘Ik had achteraf graag in deze sector gewerkt’

Als Mieke Vervoort De Koppel binnenloopt, is meteen duidelijk hoe fijn de deelnemers aan de dagbesteding het vinden dat ze er is. ‘Hé Mieke, ben de er al? Wa fijn!’ Mieke lacht. Twee jaar geleden zette ze de eerste stappen in het Dagbestedingscentrum in Beek en Donk. Sindsdien hoort ze bij het meubilair. “Als ik eerder geweten had wat dit werk inhoudt, had ik in deze sector een opleiding gevolgd. Ik vind het geweldig.”

Mieke Vervoort werkte jarenlang als voedingsassistente in het ziekenhuis. Een fijne baan, hard werken, maar ook een baan die op een bepaald moment niet meer paste bij de gesteldheid van haar rug. Het zorgde ervoor dat ze eerder moest stoppen dan ze eigenlijk wilde. Maar om nou de hele dag thuis te gaan zitten?

Volgende dag beginnen

Mieke besloot te reageren op een vacaturemelding van ORO. In Beek en Donk, haar woonplaats zochten ze nog vrijwilligers. “Ik ging eerst kijken bij De Bleek, maar dat is een woonlocatie. Dan had ik overdag nog niks te doen, dus dat trok me niet. Toen iemand me attendeerde op De Koppel kreeg ik een gesprek met zorgcoördinator Eric Gruijters en dat klikte meteen. Ik kon de volgende dag al beginnen.”

Die knuffel

Sindsdien is Mieke een vast gezicht op de dinsdag- en woensdagmiddag. Dinsdag kookt ze van alles en nog wat, samen met een klein groepje deelnemers en woensdag werkt ze in de grote ruimte aan de voorkant van het gebouw aan creatieve werkstukken. “De sfeer is geweldig”, zegt ze. “Je kunt ze allemaal persoonlijke aandacht geven. En je krijgt er veel liefde voor terug. Een knuffel, die deelnemer die steeds zegt dat ze je zo lief vindt, of de andere die bijna niet praat, maar wel zachtjes tegen mij, omdat ze zich veilig en fijn bij me voelt. De waardering, de voldoening is heel groot. En je hoort er ook helemaal bij in het team. Ik voel me gewoon collega en ik merk ook dat de begeleiders het fijn vinden als ik er ben.”

Twijfel niet

Ondertussen staat de soep op tafel. Pompoensoep. Gisteren gemaakt door de groep van Mieke, vandaag het lekkerste onderdeel van de lunch. “Wat ik zou zeggen tegen mensen die twijfelen over het doen van vrijwilligerswerk bij ORO? Twijfel niet. Het brengt je echt heel veel.”

Ook vrijwilliger worden?

Leuk verhaal?

Deel het met je vrienden!

Wellicht ook interessant

ORO verzorgt lunch bij de BanGroep

Lees het complete verhaal Lees het verhaal
Innovatieve sok HUME

Innovatie helpt bij signalering

Lees het complete verhaal Lees het verhaal
Lees Voor
Ga naar de inhoud