Sam Grijpma (19) uit Helmond is de 1000ste vrijwilliger bij ORO! En daar hoort een cadeautje bij, vond bestuurder Jan Roelofs die hem dat zelf overhandigde. ‘Allemaal een klein steentje bijdragen’ Tijdens de ORO Kermis werd hij verrast met bloemen en een cadeaubon voor een bezoekje aan Toverland, aangeboden door het Limburgse attractiepark.

“De duizendste. Ja, leuk”, reageert Sam een beetje verbouwereerd. Om vervolgens snel weer aan het werk te gaan in het kraampje dat hij tijdens de kermis bemant. Daar is hij immers voor gekomen, deze nieuwe flexvrijwilliger. Sam is een typische jongen van negentien. Net geslaagd voor de opleiding voor media- en eventmanagement op het St. Lucas. Aan het zoeken naar een leuke baan in die richting, maar ondertussen lekker geld verdienen bij kruidenproducent Huijbregts. Daarnaast houdt Sam van sporten, speelt hij piano én gitaar en is hij graag met vrienden op pad. Een druk leven dus? “Och, wat is druk, zegt hij een dag later in het ouderlijk huis in Brandevoort. Er zijn ook genoeg avonden dat ik gewoon op de bank zit te Netflixen. En eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n stilzitter.”

Flexvrijwilliger

Sam kent ORO al langer dan vandaag. Zijn oma werkte er en ook zijn moeder heeft een achtergrond bij ORO. “Zij werkte bij KDC Binderen”, vertelt Sam. “Als er wat te doen was, een open dag bijvoorbeeld, gingen mijn broer en ik daar ook altijd naar toe. Voetballen en spelen met die kinderen. Vond ik leuk.”
Via een vriend hoorde hij over de mogelijkheid om bij ORO als flexvrijwilliger te werken. “Elke week een vaste avond of zo is voor mij wat moeilijk in te plannen. Maar een paar keer per jaar, dat leek me wel wat. Ik heb me dus meteen opgegeven en bij de kermis was het de eerste keer dat ik kon helpen. Hoe ik het vond? Echt hartstikke leuk! Ik heb heel veel blije gezichten gezien en ik heb het gevoel dat ik daar ook een bijdrage aan heb geleverd. Schitterend toch?”

Oproep

Sam roept alle leeftijdsgenoten op om zich op te geven als flexvrijwilliger. “Als we allemaal een klein steentje bijdragen maken we het leven ook leuker voor mensen die van onze steun afhankelijk zijn om plezier te maken. Een steentje bijdragen aan de samenleving. En daarnaast is het ook gewoon heel erg leuk. Ik ben benieuwd waar ze me de volgende keer voor vragen. Als ik kan ben ik zeker van de partij!”

Wil je meer weten over vrijwilliger worden bij ORO? Lees hier meer.

Deel met je vrienden!

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

"*" geeft vereiste velden aan

Kolom 1

Kolom 2

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Skip to content