ORO ORO

Kinderdagcentrum Binderen

Helmondselaan 68, 5702 NN Helmond

Kinderdagcentrum Binderen (KDC) is er speciaal voor (jonge) kinderen met een ontwikkelingsachterstand of beperking. Elk kind heeft andere vragen en andere behoeften. Die vraag, die behoefte van elk individueel kind, staat bij ons centraal. Daarbij vinden we de samenwerking met de ouders heel belangrijk.

Groepen

Bij KDC Binderen zijn verschillende groepen met elk hun eigen sfeer, omgeving en aanbod. Er is een instroom- observatiegroep. Er zijn structuurgroepen, speel- leergroepen en een schoolvoorbereidende groep. Ook is er een groep voor ernstig meervoudig beperkte kinderen. In de groep zitten gemiddeld zes tot negen kinderen. Er zijn dagelijks twee begeleiders per groep.

Deskundigheid

Op KDC Binderen werken we met een team dat bestaat uit: groepsleiding, logopedisten, gedragsdeskundigen, fysio-, ergo- en vaktherapeuten. Zij werken zowel in de groepen als individueel met kinderen die dat nodig hebben. Ook hebben ze een coachende en adviserende rol naar de groepsleiding.

Uitstroom

Bij de kalenderleeftijd van vijf jaar worden alle kinderen individueel bekeken. Wanneer een kind er klaar voor is, wordt uitgestroomd naar de voor hun best passende plek. Dit kan een vorm van (speciaal) onderwijs zijn. Of er wordt gezocht naar een passende en zinvolle vorm van dagbesteding.

Gebouw

Ouders omschrijven de sfeer op kinderdagcentrum Binderen als een warm bad waar je je meteen welkom voelt. Naast de groepslokalen is er voldoende buitenspeelruimte. Ook maken de kinderen gebruik van het zwembad, de zand-waterruimte, snoezelruimte en gymzaal, die in het gebouw aanwezig zijn.

kinderdagcentrum Binderen Superman
groep binderen
Binderen speelgoed

Lees over de ervaringen van ouders Hanneke en Callista.

Heb je een vraag over zorg?

Aarzel niet en neem contact op met ORO Entree. Bel: 0492 47 28 72 (op werkdagen van 09.00-17.00 uur) of vul onderstaand formulier in. Wij begeleiden je bij jouw vragen en wensen.

Copyright © 2020 ORO