De Dagvlinder

De Dagvlinder is een behandel- en dagbestedingslocatie op het terrein van Het Rijtven voor kinderen van 6 tot 18 jaar die extra zorg en ondersteuning nodig hebben.

Er zijn 4 groepen binnen de Dagvlinder, verdeeld op de vraag naar begeleiding. Op deze manier gaan de kinderen naar een groep die het beste past bij wat hij/zij nodig hebben. Elke groep heeft een eigen naam en is herkenbaar ingericht. Deze groep is de veilige basis. Hier vinden ook de vaste momenten van de dag plaats, zoals opstarten en afsluiten, eten en drinken.

WAT DOEN WE OP DE DAGVLINDER?

Een vast dag- en weekprogramma geeft structuur aan de dag, waardoor een kind zich veilig voelt. Naast een goede dagstructuur beschikt De Dagvlinder over aangepast spel- en ontwikkelingsmateriaal. Iedere 6 tot 8 weken werken we op een speelse manier met een ander thema, bijvoorbeeld ‘wonen’ of ‘vervoer’. De activiteiten in de groep, groepsbehandelingen en individuele therapieën staan dan in teken van dit thema. Net als de versiering in de groepen.

SUPPORTGERICHT WERKEN

Bij ORO werken we via de methode Supportgericht Werken. Dit betekent dat onze cliënten zelf de regie hebben over hun leven en bieden we kansen, uitdagingen en keuzes.
Het Supportgericht Werken helpt onze medewerkers om de krachten en wensen van ieder kind helder te krijgen en hier aan te werken.

VAKTHERAPIE

Binnen de Dagvlinder kunnen we vaktherapie geven om kinderen zich breed te laten ontwikkelen. Dit kan zowel in een groep als individueel.
Denk aan muziektherapie, beweging of beeldende therapie.

OVER DE LOCATIE

De Dagvlinder is te vinden op Het Rijtven. Dit is een mooie groene plek in Deurne. Op Het Rijtven vind je een aantal voorzieningen, zoals de boerderij met de Paardenstal, het cafeetje de Honingpot of  een prachtige Snoezelbioscoop.

 

Adres: De Loop 4, 5751 NR Deurne

Plan je route

Onze diensten op deze locatie

belevingsgerichte dagbesteding

Belevingsgerichte dagbesteding

Bij deze dagbesteding ben je jezelf. Je doet de dingen op je eigen tempo. En ...

Lees meer
creatief

Creatief, kunst en ambacht

Ben jij een kunstenaar met jouw handen? Maak je graag een kunstwerk van glas of ...

Lees meer

Koken en bakken

Ruik je de zelfgebakken appeltaart al? Of de soep vol groenten? Als jij koken en ...

Lees meer

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud