Lekker in je vel

Brain Blocks

De naam zegt het al: met Brain Blocks (Engels voor hersenblokken) krijg je door blokken neer te leggen inzicht in hoe jouw hersenen precies werken. Het helpt je om alles in je hoofd goed te ordenen. Dat is fijn als je bijvoorbeeld autisme, slaapproblemen of ADHD hebt.

Voor wie is het?

Voor iedereen vanaf 7 jaar oud, die zijn of haar problemen wil begrijpen of rust in het hoofd wil. Brain Blocks helpt ook om aan je familie of partner uit te leggen hoe het werkt in jouw hersenen. Bijvoorbeeld: waarom je boos bent of waarom je je onrustig voelt. Brain Blocks is gemaakt voor mensen met autisme, maar kan ook gebruikt worden bij andere hulpvragen, bijvoorbeeld bij ADHD of stemmings-, angst- of slaapproblemen.

Hoe werkt het?

Van je hulpverlener krijg je groene, oranje en rode blokken. Voor je ligt een plaatje van een hoofd of lichaam. Jouw hulpverlener stelt je vragen en met de blokken geef je aan wat er gebeurt in je lichaam en hoe je je voelt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een blokje verlegt of opstapelt? Met de blokjes maak je je gevoelens en gedachten duidelijk. Je leert hoe je hersenen werken en wat ze nodig hebben.

Brain Blocks wordt geleverd door Lore, het behandel- en expertisecentrum van ORO.

Meer weten?

Heb je vragen? Je contactpersoon bij ORO kan je hier meer over vertellen.
Heb je nog geen hulp van ORO? Neem dan via een van onderstaande manieren contact met ons op.

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud