Fijn wonen

Logeren

Lekker logeren! Natuurlijk kan dat ook voor kinderen en jongvolwassenen met een hulpvraag. Je kunt logeren in het weekend of door de week. In Deurne hebben we logeerhuizen waar we onze logees gastvrij ontvangen en iedereen zichzelf kan zijn.

Voor wie is het?

Logeren is bedoeld voor thuiswonende kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Het doel is om de ouders of de gezinssituatie te ontlasten. Tijdens het logeren kan laagdrempelig gewend worden aan de situatie van een andere woonomgeving. We bieden ook de mogelijkheid tot logeren met intensieve begeleiding op beschermd terrein.

Hoe werkt het?

Even gezellig weg. Met anderen kletsen, spelen en eten. Nieuwe contacten leggen, maar ook leren omgaan met andere situaties en met andere mensen. Wie wel eens logeert bij een van de logeerhuizen van ORO, leert een heleboel. Zonder dat je dat merkt, trouwens. Want logeren is vooral heel erg leuk!
Je kunt in het weekend komen logeren, maar natuurlijk ook op een doordeweekse dag. Een ding staat voorop: we kijken samen goed naar je kind om de beste logeergroep te vinden, zodat je kind zich helemaal thuis voelt bij ons.

Logeren is leuk en leerzaam voor de logees, de ouders en begeleiders: win-win! Samen werken we aan een passende, veilige omgeving. Waarbij iedereen zich prettig voelt, zichzelf kan zijn, zich kan ontwikkelen en kan ontspannen. Ouders krijgen tijdens zo’n logeermoment tijd om even bij te tanken en de accu op te laden. Een weekendje zonder zorgen, (extra) aandacht voor de andere kinderen en aandacht voor elkaar. Soms is dat even nodig. Bovendien zie je dat juist door deze mogelijkheid te bieden, kinderen vaak langer thuis kunnen blijven wonen. Maar logeren is bijvoorbeeld ook heel goed om jongvolwassenen voor te bereiden op (begeleid) zelfstandig wonen. Voor later.
In een logeerhuis kun je op doordeweekse dagen de training Logeren en Leren volgen.

Meer weten?

Heb je vragen? Je contactpersoon bij ORO kan je hier meer over vertellen.
Heb je nog geen hulp van ORO? Neem dan via een van onderstaande manieren contact met ons op.

Logeren bij ORO

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud