Fijn wonen

Logeren en Leren

Even gezellig weg. Met anderen kletsen, samen spelen en eten. Nieuwe contacten leggen, leren omgaan met andere situaties en met andere mensen. Als je de training Logeren en Leren volgt bij een logeerhuis van ORO, leer je een heleboel.

Voor wie is het?

De training Logeren en Leren is bedoeld voor thuiswonende kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking, vanaf ongeveer 12 jaar.
De training past goed bij je als je zelfstandiger wilt worden of (uiteindelijk) zelfstandig of begeleid wilt gaan wonen.

Hoe werkt het?

Op doordeweekse dagen geven we de training Logeren en Leren. Deze training is gericht op het bevorderen van zelfstandigheid in combinatie met persoonlijkheidsontwikkeling. Tijdens een verblijf in een logeerhuis wordt in een groep van 5 tot 12 logees, samengewerkt en geleerd in een ontspannen sfeer. Dat gebeurt na school of werk tot de volgende ochtend, maar een overnachting is niet noodzakelijk.

Het doel is om stap voor stap te leren om ‘uit huis’ te gaan. Dit doen we door de zelfstandigheid van de logee te bevorderen. Daarbij komen ook de persoonlijke ontwikkeling en sociale vaardigheden aan bod. In themablokken worden de verschillende onderwerpen besproken en geoefend die bij zelfstandig of begeleid wonen belangrijk zijn. Per groep wordt bekeken welke onderwerpen het beste bij de deelnemers passen. Natuurlijk kunnen ouders en logees ook persoonlijke leerdoelen aangeven waaraan gewerkt kan worden.

Onderwerpen van de cursus:

  • Sociale vaardigheden
  • Huishoudelijke werkzaamheden
  • Veiligheid in en om het huis
  • Post en geldzaken
  • Persoonlijke verzorging en gezondheid
  • Vrije tijd
  • en nog veel meer!

Meer weten?

Heb je vragen? Je contactpersoon bij ORO kan je hier meer over vertellen.
Heb je nog geen hulp van ORO? Neem dan via een van onderstaande manieren contact met ons op.

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud