Fijn wonen

Op jezelf wonen in de wijk

Wil je ‘op jezelf’ wonen? In een huis, een appartement of een studio van ORO? Alleen wonen, maar met hulp van ORO als je dat nodig hebt? Dat kan!

Voor wie is het?

Deze manier van wonen past bij je als je graag zelfstandig woont, maar soms een beetje hulp kunt gebruiken. Je runt je eigen huishouden, doet je eigen geldzaken en gaat zelf naar je werk.

Hoe werkt het?

Je hebt een eigen woning, die je met niemand deelt. Je bepaalt dus ook zelf wat je doet. Je doet zelf je boodschappen, praat met je buren of gaat naar de huisarts.
Samen met je zorgcoördinator bespreek je waar je hulp bij nodig hebt. Bijvoorbeeld hulp bij je geldzaken en de post. Of bij het organiseren van je huishouden.

Waar kun je wonen?

Veel mensen vinden het fijn om dicht bij hun familie, vrienden of werk te wonen. Daar houden we rekening mee. We hebben woningen in alle gemeenten waar ORO zit. Dus in heel Helmond en in de plaatsen rondom Helmond. Er is altijd wel een huis, appartement of studio bij jou in de buurt te vinden.

Ouderinitiatieven

ORO werkt ook samen met ouderinitiatieven. Dan kijken we met een groep familieleden hoe we de begeleiding en zorg in een woning samen kunnen inrichten. Een mooi voorbeeld hiervan is Het Laarhuys in Lieshout.

Meer weten?

Heb je vragen? Je contactpersoon bij ORO kan je hier meer over vertellen.
Heb je nog geen hulp van ORO? Neem dan via een van onderstaande manieren contact met ons op.

Op Kamers (Deurne)

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud