Fijn wonen

Op kamers

Voor het eerst op jezelf wonen. Een spannende gebeurtenis en soms nog een te grote stap als je een beperking hebt. Bij Op Kamers van ORO kun je zelfstandig wonen uitproberen en wij helpen je daarbij. Het is een tussenstap tussen bij je ouders wonen en zelfstandiger wonen.

Voor wie is het?

Op Kamers is voor jongeren met een verstandelijke beperking die graag zelfstandig willen wonen, maar daar nog een beetje hulp bij nodig hebben. Samen met hun maatjes en bewoners leren ze onder andere hoe ze de was doen, eten koken, boodschappen doen, omgaan met anderen, relaties opbouwen enzovoort. Een opstapje naar een zelfstandig leven!

Hoe werkt het?

Veel mensen met een beperking kunnen heel goed zelfstandig op kamers wonen. Zeker als we je daar goed bij helpen, vanuit familie en ORO. Bij Op Kamers kijken de maatjes (zo noemen we de begeleiders bij Op Kamers) samen met jou naar wat je wilt leren. Zodat je daarna zo zelfstandig mogelijk, fijn en veilig kunt wonen. Je leert bijvoorbeeld hoe je omgaat met de andere bewoners in het huis, en hoe je zelf opruimt, schoonmaakt en kookt. En hoe je dit allemaal kunt combineren met je werk. Bij Op Kamers mag je fouten maken en is er altijd een ‘maatje’ om op terug te vallen.

Op een vrije dag breng je samen met de andere bewoners de dingen die je leert in de praktijk. Of ga je lekker chillen met je huisgenoten of vrienden, bijvoorbeeld in de gamehoek. Natuurlijk kun je die dag ook naar huis gaan om je familie te bezoeken. Het kan allemaal, die keuze is aan jou!

In het kort op een rijtje:

  • Een eigen kamer, in een woonhuis in Deurne
  • Aan de slag met persoonlijke leerdoelen
  • Vrijheid om te leren en fouten te mogen maken
  • Samen zorgen voor het huishouden (koken, poetsen, boodschappen)
  • Plezier beleven met andere jongvolwassenen

Bekijk de video en zie hoe fijn het is om Op Kamers te wonen!

Meer weten?

Heb je vragen? Je contactpersoon bij ORO kan je hier meer over vertellen.
Heb je nog geen hulp van ORO? Neem dan via een van onderstaande manieren contact met ons op.

Op Kamers (Deurne)

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud