Lekker in je vel

Sherborne therapie

Sherborne therapie is een ontspannende manier van bewegen. Het doel is om de ontwikkeling te stimuleren. Zo wordt gewerkt aan het verbeteren van het zelfvertrouwen, het verwerken van prikkels of het versterken van de band tussen ouder en kind.

Voor wie is het?

Sherborne therapie is er voor kinderen en volwassenen met een (ernstig meervoudige) beperking die het moeilijk vinden om de wereld om hen heen te begrijpen. Mensen die Sherborne therapie volgen voelen zich veiliger en stabieler. Ze worden minder snel agressief, passief, druk of bang.

Hoe werkt het?

Sherborne is een samenspel. In dit samenspel wordt elke beweging, elke prikkel van een zintuig, aandachtig beleefd. Hierdoor kunnen mensen hun eigen lichaam bewust ervaren en leren kennen. Omdat het (zelf)vertrouwen toeneemt en rust en ontspanning worden ervaren, worden prikkels anders, beter verwerkt. Bij Sherborne therapie zijn aanraken, spelen en bewegen de uitgangspunten. Sherborne kan ook in een groep gegeven worden.

Sherborne therapie wordt geleverd door Lore, het behandel- en expertisecentrum van ORO.

Meer weten?

Heb je vragen? Je contactpersoon bij ORO kan je hier meer over vertellen.
Heb je nog geen hulp van ORO? Neem dan via een van onderstaande manieren contact met ons op.

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud