Lekker in je vel

Zwemmen en bewegen in het water

Houd je ervan om in het water te zijn? In zwembad De Kuip op Het Rijtven kun je spelen en plezier maken in het water. Dit noemen we recreatief zwemmen. Maar we bieden er ook hulp bij bewegen en ontspannen aan, door hydrotherapie en watsu.

Voor wie is het?

Vind jij bewegen in het water leuk? Wil je je ontspannen of een betere gezondheid? Dan is dit iets voor jou.

Hoe werkt het?

Je kunt in zwembad De Kuip zelf zwemmen (recreatief zwemmen). Maar je kunt ook kiezen voor hydrotherapie of watsu. We hebben ook hulpmiddelen. Zoals een tillift, een omkleedbrancard en een zwembadlift.

Recreatief zwemmen

Lekker spelen in het zwembad, onder water zwemmen of baantjes trekken? Dat kan tijdens recreatief zwemmen. Er zijn verschillende speel- en drijfmaterialen die je in het zwembad kunt gebruiken. Je kunt zelf een begeleider of familielid meenemen, waarmee je gaat zwemmen.
Recreatief zwemmen is elke dinsdagavond en donderdagavond (tussen 18.00 en 20.00 uur), woensdagochtend (tussen 10.00 en 11.00 uur) en woensdagavond (tussen 18.00 en 19.00 uur). Maar het is ook mogelijk om op een andere tijd een afspraak te maken.

Begeleiding

Heb je watervrees of wil je werken aan het beter omgaan met prikkels of het contact met anderen? Daar helpen we jou bij. Zodat jij makkelijker andere doelen kunt behalen. Dit doen wij samen met jou in het zwembad.

Watsu

Bij watsu draait het om ontspannen in warm water. Je begeleider draagt je, helpt je om rustig te bewegen en masseert je. Dat is fijn voor je rug, wervelkolom en je gewrichten. Je wordt zo helemaal rustig.

Hydrotherapie

Hydrotherapie is in het warme water oefeningen doen. Bijvoorbeeld om je conditie te verbeteren of je spieren sterker te maken. Een bewegings- en/of fysiotherapeut helpt je daarbij. Dit past bij jou als bewegen lastig is, bijvoorbeeld omdat je een operatie hebt gehad. In het water beweeg je namelijk veel makkelijker. Behalve dat het goed voor je kan zijn, is hydrotherapie ook nog eens leuk!

Meer weten?

Heb je vragen? Je contactpersoon bij ORO kan je hier meer over vertellen.
Heb je nog geen hulp van ORO? Neem dan via een van onderstaande manieren contact met ons op.

Hydrotherapie

Wil je je aanmelden of heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud