Afvalscheidingsstations op kantoorlocaties

We vinden duurzaamheid bij ORO erg belangrijk. We zorgen niet alleen voor mensen, maar ook voor de leefomgeving door goed om te gaan met het klimaat, energie en het milieu.

Iedere organisatie produceert afval, en ORO is daarop geen uitzondering. Om deze afvalstromen goed te verwerken, doen we op veel locaties aan afvalscheiding. Dit gaan we steeds verder uitbreiden. Dit keer zijn de kantoorlocaties aan de beurt.

Afvalscheidingsstations

Vanaf maandag 24 juni staan er op zes kantoorlocaties van ORO nieuwe afvalscheidingsstations. Deze stations vervangen de oude afvalbakken. De stations helpen ons om op de juiste manier afval te scheiden.

Duurzame toekomst

Afval scheiden is belangrijk voor een duurzame toekomst. Veel afval dat wordt geproduceerd op werk kan gerecycled worden en als grondstof gebruikt worden voor nieuwe producten.

Naast dat afval scheiden goed is voor het milieu, is het ook goed voor onze portemonnee. De afvalstroom PD (Plastic en Drinkkartons) is sinds 2023 gratis, terwijl restafval de komende tijd steeds duurder gaat worden. Door het afval op de juiste manier te scheiden op onze locaties kunnen we besparen en mogelijkheden creëren om te investeren in andere duurzaamheidsplannen.

Als grote organisatie vinden we het belangrijk dat we hierin onze verantwoordelijkheid nemen. Daarom werken we sinds 2020 mee aan de Green Deal Zorg Helmond/Peel, een initiatief dat ons helpt onze duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Over ORO

ORO ondersteunt, in regio Helmond-De Peel, mensen met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsachterstand in een gelukkig leven. Hierbij gaat het om zelf kiezen en meedoen. Dít wil ik wel en dít zeker niet. Meedoen in de buurt, in de samenleving en van toegevoegde waarde zijn. Dat is samen groeien van geluk.

Afvalscheidingsstation voor op de kantoorlocaties van ORO.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud