Tiny houses Deurne Rijtven

De tiny houses zijn geplaatst

Op vrijdag 25 november was het dan zover. Na maanden van voorbereiding arriveerden de vijf tiny houses in Deurne. Dit project is een samenwerking met Butterfly Effect. De woningen worden gefinancierd door impact financiers Triodos, HNHM en de provincie Noord-Brabant die een lening gaf van 2 miljoen euro voor het plaatsen van 100 woningen.

De vijf kleine huisjes vormen samen een kleine gemeenschap. Een mix van cliënten en vrijwilligers die naar elkaar omkijken én iets terugdoen voor de overige bewoners van Het Rijtven. Zo maken ze elkaars leven betekenisvoller. Want iets doen voor een ander staat hier centraal. Zo creëren we niet alleen fijne woonruimtes, maar ook meer verbinding! Hoe mooi is dat?

Tiny houses Deurne Rijtven

Eerder zorgden vleermuizen nog voor vertraging omdat er niet kon worden gestart met het slopen van de oude woningen. De vleermuizen hadden zich hier genesteld, maar vertrokken gelukkig na een tijdje. Op een mooie plek op Het Rijtven staan nu vijf prachtige tiny houses. De tiny houses zijn in de fabriek van Barli gemaakt en kant-en-klaar met speciaal vervoer van Uden naar Deurne gebracht. Een indrukwekkend plaatje om te zien.

De komst van de tiny houses ging niet ongezien voorbij. Bestuurder Jan Roelofs, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant Erik Ronnes,  toekomstige bewoners Mieke en Paul en Stijn van Kreij en Bram Broess (Butterfly Effect) waren onder andere aanwezig tijdens dit bijzondere moment.

De huisjes worden nu klaargemaakt voor oplevering, zodat de bewoners vanaf 2023 hun nieuwe woning kunnen betrekken. Wij wensen iedereen alvast heel veel woonplezier!

Lees meer over de tiny houses

tiny house

Hoe wordt een tiny house gebouwd?

De Multimediagroep van ORO ging op bezoek bij Barli om te onderzoeken hoe zo’n tiny house nou eigenlijk wordt gemaakt. Ze maakten er een leuke vlog van.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud