ORO ORO

Downpoli volwassenen

  • Regio's: 9
  • Asten Deurne Geldrop Gemert Helmond Laarbeek Mierlo Rijtven Someren
  • Leeftijden: 2
  • Senior Volwassen

De downpoli volwassenen is er voor achttienplussers. Speciaal voor mensen met het Syndroom van Down is er elke maand spreekuur in het Elkerliek ziekenhuis, locatie Deurne. Een speciaal team van specialisten houdt regelmatig, specifiek op het syndroom van Down, gerichte gezondheidscontroles. Het is een initiatief en een samenwerking van professionals van het ziekenhuis en ORO.

 

Wat kun je verwachten bij downpoli volwassenen?

Iedere maand is een halve dag spreekuur speciaal voor mensen met Down. Bij de downpoli volwassenen zijn de controles gericht op bij bepaalde leeftijd voorkomende problematiek in relatie tot het Downsyndroom. Het multidisciplinair team bestaat uit een arts voor verstandelijk gehandicapten, een gedragsdeskundige en een diëtist. Een KNO-arts met ondersteuning van een audiologisch assistent en een oogarts. Tevens is een consult met een ander specialisme mogelijk.

Door deze vorm van zorg worden gezondheidsproblemen eerder gesignaleerd of voorkomen. Een behandeling start sneller. Waardoor op termijn de kwaliteit van leven verbetert. Dit is niet onbelangrijk gezien de toegenomen levensverwachting van mensen met het Downsyndroom.

 

Spreekuur Elkerliek

Het Downsyndroom team volwassenen bevindt zich op de polikliniek Cardiologie, van het Elkerliek Ziekenhuis locatie Deurne. Het spreekuur vindt uitsluitend plaats volgens afspraak.
Voor het maken van een afspraak of voor informatie kun je contact opnemen met het Elkerliek Ziekenhuis via telefoonnummer: 0493-328916 of 0492-593856. Telefonisch bereikbaar: maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

De verwijzer kan een cliënt aanmelden via Zorgdomein. Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met ORO Entree, via telefoon of onderstaand formulier.Selecteer een regio

Copyright © 2020 ORO