ORO ORO

EMDR therapie

  • Regio's: 9
  • Asten Deurne Geldrop Gemert Helmond Laarbeek Mierlo Rijtven Someren
  • Leeftijden: 5
  • Jeugd Jong volwassen Kind Senior Volwassen

EMDR therapie kan heel succesvol zijn wanneer een cliënt psychische klachten ervaart na een heftige ingrijpende gebeurtenis.  EMDR staat voor Eye Movement Desentisation and Reprocessing.  De klachten die de cliënt heeft kunnen bijvoorbeeld zijn: angst- en paniekreacties, neerslachtigheid/somberheid. Gevoelens van schaamte, verdriet, schuld en boosheid, slaapproblemen, concentratieproblemen en psychosomatische klachten (lichamelijke klachten met een psychische oorzaak).

Door samen met de therapeut de herinnering aan de gebeurtenis op te halen en tegelijkertijd afleiding te bieden met geluiden, zal de herinnering uiteindelijk haar kracht en emotionele lading verliezen. Het wordt dus steeds gemakkelijker om aan de gebeurtenis terug te denken en de klachten zullen verminderen of zelfs wegblijven.

Contact

Heb je al zorg vanuit ORO, neem dan contact op met je contactpersoon. Zo niet, neem dan contact op met ORO Entree, via telefoon of onderstaand formulier. Zij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn qua inzet en financiën.Selecteer een regio

Copyright © 2020 ORO