ORO ORO

Sensomotorische informatieverwerking

  • Regio's: 9
  • Asten Deurne Geldrop Gemert Helmond Laarbeek Mierlo Rijtven Someren
  • Leeftijden: 7
  • Baby / peuter Jeugd Jong volwassen Kind Kleuter Senior Volwassen

Wat is Sensomotorische informatieverwerking?

Doet je lichaam wat je hersenen willen? Ofwel, kunnen je zintuigen zoals je oren en je ogen, goed samenwerken met je armen en je benen? Dat klinkt heel ingewikkeld en dat is het ook wel. Sensomotorische informatieverwerking wordt ook wel eens Sensorische Informatieverwerking (SI) genoemd, beide termen betekenen hetzelfde.

Ieder mens heeft te maken met het verwerken van informatie die via de zintuigen binnenkomt. De manier waarop de zintuiglijke prikkels in de hersenen worden verwerkt is voor iedereen anders. Bij de één komen prikkels sterker binnen dan bij de ander. Dat maakt dat mensen verschillend kunnen reageren op dezelfde zintuiglijke prikkels. Wanneer je prikkels niet goed kunt verwerken en dit jouw dagelijks leven beïnvloedt, kunnen we je daarbij helpen.

Onze ergotherapeuten en logopedisten weten hier veel van. Zij kunnen je adviseren als je hier problemen mee hebt.

CONTACT

Wil je meer weten over Sensomotorische informatieverwerking en heb je al zorg vanuit ORO, neem dan contact op met je contactpersoon. Zo niet, neem dan contact op met ORO Entree, via telefoon of onderstaand formulier. Zij bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn.Selecteer een regio

Copyright © 2020 ORO