ORO ORO
Lees Voor

Tender Clowns

  • Regio's: 9
  • Asten Deurne Geldrop Gemert Helmond Laarbeek Mierlo Rijtven Someren
  • Leeftijden: 6
  • Jeugd Jong volwassen Kind Kleuter Senior Volwassen

Tender Clowns vergroten de wereld van mensen met een verstandelijke beperking, die in hoofdzaak zijn aangewezen op non verbale communicatie. Dikwijls leven deze mensen in een eigen wereld. Hun communicatie is vaak moeilijk verstaanbaar voor de wereld om hen heen. De Tender Clown maakt contact met behulp van humor, plezier, creativiteit en door ervoor te zorgen dat prikkels een veilig gevoel geven.

Professioneel
Tender Clowns zijn professioneel opgeleide medewerkers. Ze werken in de zorg en hebben ervaring met begeleiding en benadering van mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de training leren de clowns anderen met respect en onbevooroordeeld tegemoet te treden. De Tender Clown creëert een sfeer van acceptatie, veiligheid en vertrouwen en geeft de ander de ruimte om helemaal zichzelf te mogen zijn.

Individuele aandacht
Elk speelmoment is anders en elke persoon vraagt een eigen manier van benaderen. Zo maakt de Tender Clown met de ene persoon contact via een muziekinstrument, terwijl voor een ander muziek teveel prikkels geeft. De Tender Clown heeft oog voor de eigen waarde, geeft de ander de ruimte en accepteert de situatie zoals die is. Juist die individuele aandacht maakt een speelmoment zo speciaal.

Twee clowns
Tijdens een speelmoment spelen vaak twee Tender Clowns samen een uur voor een groep mensen met een verstandelijke beperking. Afhankelijk van de vraag is het ook mogelijk dat een speelmoment langer of korter duurt. Ook individueel worden Tender Clowns ingezet.

Ik wil meer informatie    Selecteer een regio

    Copyright © 2021 ORO
    Skip to content