ORO ORO

VG-poli

  • Regio's: 1
  • Deurne
  • Leeftijden: 7
  • Baby / peuter Jeugd Jong volwassen Kind Kleuter Senior Volwassen

Wat is VG-poli?

De VG-poli (Verstandelijk Gehandicapten) is een spreekuur voor volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking. Dit spreekuur is een samenwerking tussen ORO en het Elkerliek Ziekenhuis.

Mensen met een verstandelijke beperking die thuis of in de wijk wonen, komen meestal met klachten bij hun huisarts of medisch specialist terecht. Omdat mensen met een verstandelijke beperking zich vaak anders uiten, kan het voor de huisarts of medisch specialist moeilijk zijn te achterhalen wat er nu precies aan de hand is. En soms is sprake van meerdere, onderling samenhangende gezondheidsproblemen of afwijkende ziektepatronen. De arts kan daarom deze patiënten doorverwijzen naar de VG-poli, het spreekuur van de Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG-arts) in het Elkerliek. Hij of zij onderzoekt de mogelijke oorzaak van de klachten en start eventueel een behandeling.

Om tot een zo nauwkeurig mogelijke diagnose te komen, heeft de AVG-arts alle faciliteiten van het Elkerliek tot zijn beschikking, zoals bloed- en röntgenonderzoek. Ook kan hij patiënten doorsturen naar een medisch specialist als dat nodig is. De VG-poli biedt naast medisch zorg ook psychosociale ondersteuning. Er is voor de client en de ouders of begeleiders voldoende ruimte om vragen te stellen en problemen aan de orde te stellen.

Spreekuur Elkerliek

Er is wekelijks een spreekuur, op wisselende dagdelen, in Elkerliek Ziekenhuis locatie Deurne. Je hebt voor een afspraak wel een verwijzing van de huisarts of een andere specialist nodig. De huisarts of ORO kan je helpen met een indicatie, als dat nodig is. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met het Elkerliek Ziekenhuis. De polikliniek is bereikbaar op telefoonnummer 0493-328916.

Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met ORO Entree, via telefoon of onderstaand formulier.Selecteer een regio

Copyright © 2020 ORO