De Haag

WELKOM BIJ DE HAAG

In minder dan vijf minuten wandelen zijn de bewoners van De Haag in Gemert in het hartje van het dorp. In het huis wonen zes mensen die in leeftijd variëren van ongeveer 20 tot midden zestig. De mix van jong en wat ouder maakt van dit huis een harmonieus geheel, waarin de bewoners op een sociale en prettige manier samenwonen en met elkaar omgaan.

Iedere bewoner heeft een eigen, behoorlijk ruim bemeten slaapkamer. Op de begane grond zijn er twee en op de eerste verdieping vier. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met toilet. Er is een gezamenlijke woonkamer met keuken. De aangelegde natuurtuin is een oase van rust die bezocht wordt door vlinders en vogels in allerlei soorten en maten; een ideale plek om elkaar te ontmoeten.

In het huis is geen lift aanwezig.

  • Type woning: Groepswonen
  • Aantal bewoners: 6

Adres: De Haag 42, 5421 NP Gemert

Plan je route

OVER DE HAAG

Omdat de bewoners overdag weg zijn naar dagbesteding of werk, is er alleen in de ochtend en in de avond begeleiding aanwezig.  ’s Morgens -ongeveer- tussen 07.00 en 10.30 uur en daarna van 16.00 tot 22.00 uur. Er is geen nachtdienst in het huis aanwezig. Wel kunnen de bewoners ’s die daar behoefte aan hebben, gebruikmaken van de diensten van de nachtzorg die altijd bereikbaar en in de buurt is.

De begeleiding van De Haag kijkt goed naar de individuele wensen van elke bewoner. Warme zorg en meebewegen met de behoeften en wensen van de bewoners kenmerken de aard van de begeleiding.

Ook op sociaal emotioneel gebied wordt heel individueel gekeken naar de behoeften van de bewoner. Gaat het goed met je, loopt alles lekker op het werk, zit je lekker in je vel, zit je ergens mee? Een praatje om te kijken hoe het met iedereen individueel gaat, hoort bij het vaste ritueel in deze woning.

OVER DE BEWONERS

De bewoners zien elkaar ’s avonds bij het eten. Ze mogen meehelpen met koken en hebben allemaal hun eigen taken rondom het eten. Het avondeten is een gezellig groepsgebeuren waarin samen de dag wordt besproken. Na het eten, rond zeven uur, is er een gezamenlijk koffiemoment. Uiteraard alleen als je daar zin in hebt. In de avond heeft iedereen zijn of haar eigen hobby’s. De ene bewoner gaat zingen, een ander zwemmen en weer een ander gaat naar de sportclub. Wil je liever thuis blijven en rustig tv kijken of wat breien? Prima! Gezellig vinden we dat.

Een van de mooie aspecten van De Haag is de verbondenheid in de straat. Er is een actieve buurtvereniging die veel activiteiten organiseert. De bewoners van De Haag gaan daar graag naartoe. Ze zijn helemaal opgenomen in de warme buurt en voelen zich er helemaal thuis.

Het contact met de naasten van de bewoners is hecht. Begeleiding en contactpersonen proberen er alles aan te doen om die omstandigheden te creëren waarin de bewoners zich happy voelen. En dat lukt!

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud