Frans Brugske

WELKOM BIJ FRANS BRUGSKE

Tegen het centrum van Gemert liggen de woningen aan Het Frans Brugske. Op de geschakelde benedenwoningen 17 en 21 wonen in totaal tien mensen. Het Frans Brugske 19 is een bovenwoning waar ook nog vijf bewoners hun thuis hebben.

De diversiteit aan bewoners is groot. Sommige bewoners worden ondersteund bij de dagelijkse verzorging. Ook worden ze gestimuleerd om daar zo zelfstandig mogelijk in te worden of te blijven. Het geluk van de cliënten staat centraal. De begeleiding kijkt heel individueel waar jij als bewoner het meeste behoefte aan hebt.

  • Type woning: Groepswonen & Appartementen
  • Aantal bewoners: 15

Adres: Het Frans Brugske 17, 5421 HN Gemert

Plan je route
Oro - Gemert - Het Frans Brugske

OVER FRANS BRUGSKE

Op de eerste verdieping wonen vier bewoners in een eenpersoonsappartement en is er een wat groter appartement voor twee personen. Ook op de benedenverdieping is er zo’n appartement. Beneden zijn er ook twee eenpersoonsappartementen. Heb je een appartement beneden, dan heb je ook een kleine tuin aan de achterkant. Woon je boven dan heb je een eigen balkon.

Alle appartementen hebben een eigen keuken en een kleine badkamer met douche en toilet. Sommige bewoners hebben een open slaapkamer, bij andere appartementen is het een aparte kamer.

De begeleiding levert op en top maatwerk. Ze motiveren en stimuleren de bewoners om hun zelfstandigheid te behouden of te verhogen. Samen met elke individuele bewoner en de naasten van die bewoner, wordt gekeken naar hoe dat het beste kan gebeuren. Wil je geholpen worden met het doen van boodschappen en het koken, bekijken we samen de post, houden we samen je appartement schoon, helpen we je met het vouwen van de was? We regelen het samen!

Daarnaast wordt hulp geboden op allerlei zaken die je in het dagelijks leven tegenkomt. Hoe gaat het op je werk? Wat heb je meegemaakt? Loopt het allemaal lekker of zit je iets dwars? Hoe ziet je dag van morgen eruit? De begeleiding zorgt ervoor dat er een structureel raamwerk ontstaat, waarin de bewoner zich prettig voelt; een houvast dat duidelijkheid schept, een leuning waar je je aan vast kunt houden.

OVER DE BEWONERS

De bewoners van de appartementen zijn goede buren van elkaar. De onderlinge sfeer is gemoedelijk. Soms gaan ze samen wandelen, pakken ze een terrasje in het dorp, maar de meesten lopen de deur bij elkaar niet plat. Ze hebben ook allemaal hun eigen werk (meestal bij Senzer) of ze gaan naar dagbesteding. Als ze zin hebben om samen te eten, doen ze dat in de centrale ontmoetingsruimte. Daar drinken ze ook samen een kopje koffie en als ze even met de begeleiding willen kletsen, weten ze dat ze daar terecht kunnen.

Na het werk en het eten doen ze ‘hun eigen ding’. De ene gaat naar de sportclub, de andere loopt even naar zijn familie in het dorp en weer een ander gaat lekker in zijn eigen appartement televisie kijken.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud