Kraanmeer

WELKOM BIJ KRAANMEER

In Boekel, op het landgoed van GGZ Oost-Brabant, is woonvoorziening Kraanmeer gevestigd. ORO en GGZ Oost-Brabant werken hier intensief samen om kwetsbare mensen met een licht verstandelijke beperking én psychiatrische problematiek optimaal te begeleiden. Dat gebeurt in een veilige en warme omgeving waarin mensen helemaal tot rust kunnen komen.

In het monumentale, oude klooster waarin Kraanmeer gevestigd is, verblijven 14 volwassenen vanaf achttien jaar. Ze hebben er allemaal hun eigen appartement met keukenblok en eigen sanitaire voorziening. Er zijn twee groepsruimtes waarin de bewoners elkaar kunnen ontmoeten, samen eten, een spelletje doen of samen televisie kijken. Er is ook een gezamenlijk balkon en er is een grote tuin.

Er is geen slaapdienst in het gebouw, maar bewoners kunnen altijd contact opnemen met de nachtdienst die op het landgoed aanwezig is.

  • Type woning: Appartementen
  • Aantal bewoners: 14

Adres: Kluisstraat 2, 5427 EM Boekel

Plan je route

OVER KRAANMEER

Kraanmeer 1 is door de samenwerking met GGZ Oost-Brabant een bijzondere woonvoorziening. Medewerkers van ORO werken drie jaar in het gezamenlijke team samen met medewerkers van GGZ Oost-Brabant en gaan dan, met de opgedane kennis en ervaring, weer terug naar ORO.

De behandeling van de bewoners vindt plaats op het terrein. Een psychiater en een orthopedagoog maken deel uit van het team.

Doel is dat de bewoners die vanuit ORO op Kraanmeer 1 verblijven, de rust en de ruimte wordt gegund om in hun eigen tempo te herstellen van hun psychiatrische problematiek. Behandeling en begeleiding zijn erop gericht om vanuit Kraanmeer door te stromen naar een andere ORO-woonvoorziening of eventueel naar een woonvorm met ambulante begeleiding.

De eigen keuze van de bewoner is leidend bij het samenstellen van het dagprogramma. Wil je graag zelf koken op je kamer, zelf boodschappen doen? Prima. Wil je daar hulp bij hebben? Ook goed. Of eet je liever samen in een groep? Het kan allemaal.

De prachtige, groene omgeving van het landgoed biedt alle denkbare ontspanningsmogelijkheden. Je kunt er heerlijk wandelen, er is een cafeetje dat elke avond open is en in ontmoetingsruimte de Brouwershof zijn diverse activiteiten waar iedereen aan kan meedoen. Ook is er een goed ingerichte sportzaal.

OVER DE BEWONERS

De bewoners van Kraanmeer werken overdag of ze hebben dagbesteding. Sommige bewoners doen dit op het instellingsterrein, anderen gaan erop uit naar een andere locatie.

In de avonduren en in de weekenden hebben verschillende bewoners hun eigen activiteiten. Die vinden meestal plaats op en rond de Brouwershof waar activiteiten als bingo, dansavonden en filmavonden worden georganiseerd. Ook kunnen bewoners aansluiten bij activiteiten van bijvoorbeeld een wandelclub of een biljartclub.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud