Meriadoc

WELKOM BIJ MERIADOC

In 2009 openden ORO, Lunet Zorg en GGzE een appartementencomplex in Geldrop, speciaal bedoeld voor achttien mensen met een stoornis in het autisme spectrum. De lichte appartementen liggen midden in een woonwijk, aan de rand van Geldrop.

De bewoners, allemaal met een ggz-indicatie, hebben een individueel, gestructureerd programma. Begeleiding wordt op maat aangeboden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de kennis en expertise die de drie organisaties aanbieden. Bij Meriadoc zijn we gelukkig als we erin slagen om de bewoners een veilige en stabiele woonplek te bieden. Een plek waar je je thuis voelt!

Meriadoc was oorspronkelijk bedoeld voor jongvolwassen bewoners. In de loop van de tijd zijn de grenzen wat vervaagd en wonen er mensen tussen de twintig en vijftig jaar.

Bij Meriadoc is altijd begeleiding aanwezig. In de nacht is er een slaapdienst in het gebouw.

  • Type woning: Appartementen
  • Aantal bewoners: 18

Adres: Meriadoc 21, 5661 AT Geldrop

Plan je route
Meriadoc (Geldrop)

OVER MERIADOC

Zes van de achttien appartementen hebben een eigen, kleine tuin. Een grotere binnentuin wordt gedeeld. Buiten staat ook een tuinkas en is er een moestuin waarin je lekker kunt werken, als je dat wilt.

Alle appartementen zijn zelfvoorzienend. Er is een keuken, een eigen badkamer en je kunt er zelf, al dan niet met hulp, de was doen. Er zijn ook gezamenlijke ruimtes, waar het vier keer per week mogelijk is om samen te eten. Wil je dat liever niet? Geen probleem, dan kook je in je eigen appartement. En als je daar hulp bij nodig hebt, dan bieden wij die.

De zelfstandigheid van de bewoners loopt flink uiteen. Sommige bewoners hebben weinig hulp nodig bij de dagelijkse zaken, anderen worden ’s ochtends gewekt, geholpen bij het ontbijt, het innemen van medicatie etc. ‘Wat heb jij nodig?’, die vraag staat bij ons centraal.

Meriadoc staat midden in een woonwijk en maakt daar gewoon deel van uit. Het contact met de buurt is goed. We sluiten aan bij activiteiten, maar stellen -bijvoorbeeld- ons huis niet open voor Open Dagen. Dat doen de buren namelijk ook niet. We wonen in de wijk, net zoals iedereen in die wijk woont.

OVER DE BEWONERS

De meeste bewoners van Meriadoc gaan overdag naar dagbesteding of naar werk. Samen met jou en de drie betrokken organisaties wordt gezocht naar een geschikte werkplek. Ook bij zorgboerderijen in de buurt zijn bewoners actief. Voor die bewoners die overdag thuis zijn, wordt voor een zinvolle dagbesteding gezocht naar activiteiten in en om Meriadoc.

In de avonden en weekenden vullen de bewoners zelf, eventueel met hulp, hun programma in. Sommigen gaan bij elkaar op bezoek, anderen zoeken elkaar op in de huiskamer en kijken samen tv, weer anderen hebben hun eigen hobby’s en activiteiten waar ze mee bezig zijn. Jij bepaalt jouw programma, wij helpen waar je dat wilt en waar je dat nodig hebt.

De begeleiders bij Meriadoc streven ernaar om korte lijntjes te houden met het netwerk van de bewoners. Dat gebeurt op gezette tijden met de behandelplanbesprekingen en de netwerkgesprekken, maar ook daarnaast is sprake van veel informeel contact, als bewoners en netwerk daar behoefte aan hebben.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud