Rietven

WELKOM BIJ RIETVEN

In een nieuwe woonwijk, omringd door bossen en gelegen naast Het Rijtven, ligt het Rietven. In tien appartementen en twee groepswoningen wonen hier in totaal 22 cliënten. Het Rietven heeft drie woonlagen. Beneden is plaats voor de twee groepswoningen. Beide groepswoningen hebben een eigen woonkamer met een keuken. In elke woning is plaats voor zes bewoners, die een eigen slaapkamer met badkamer hebben. Enkele badkamers zijn gedeeld.

Op de eerste verdieping liggen zeven appartementen. Op de tweede verdieping zijn er drie. Alle appartementen hebben een eigen voordeur en een eigen huisnummer. De appartementen hebben een keukenblok, slaapkamer en badkamer met toilet. Voor de bewoners van de appartementen is er ook een gezamenlijke huiskamer. Hier kunnen de bewoners samen eten, koffie drinken, een spelletje doen of samen televisie kijken.

Begeleiding is de hele dag aanwezig tot 22.00 uur. In de nacht kan er gebruik worden gemaakt van de Zorgcentrale die haar vaste post heeft op Het Rijtven. Er is een lift aanwezig.

  • Type woning: Groepswonen & Appartementen
  • Aantal bewoners: 22

Adres: Rietven 108, 5751 NJ Deurne

Plan je route

OVER RIETVEN

Je bent welkom op het Rietven en dat merk je al op het moment dat de deur opengaat. De huiselijke en warme sfeer komt je tegemoet. Hier kun je zijn wie je bent. Op dagen dat alles lekker loopt, maar ook op momenten dat je even wat minder goed in je vel zit. Geen probleem. Je krijgt de ruimte. Samen zoeken we weer naar de goede balans.

Vanwege de grote diversiteit aan bewoners is de begeleiding gericht op maatwerk. Bij alle bewoners wordt heel individueel gekeken naar waar iedereen behoefte aan heeft. Kun jij jezelf aankleden vandaag of heb je hulp nodig? De appartementbewoners hebben over het algemeen minder directe hulp nodig, maar ook daar staat de individuele vraag centraal; zit je lekker in je vel, wil je in de huiskamer eten of trek je je liever even terug in je eigen appartement, waar er minder prikkels te verwerken zijn?

OVER DE BEWONERS

De bewoners van het Rietven gaan overdag werken, hebben dagbesteding of zijn thuis. Woon je beneden, dan zoek je waarschijnlijk vaker de gezelligheid van de gezamenlijke ruimtes op. En woon je boven, dan heb je misschien meer behoefte aan je eigen omgeving. Het kan en mag allemaal.

De begeleiding op het Rietven beweegt mee met de leefwereld en de specifieke omstandigheden van de bewoners. Heb je vandaag meer hulp nodig dan gisteren, omdat je niet happy bent? Geen probleem, dan helpen we je vandaag wat intensiever. En morgen? Morgen zien we wel weer.

Samen boodschappen doen bij de Albert Heijn, wandelen naar het dorp, of alleen naar de Biekorf op Het Rijtven als er een activiteit is. We kijken, heel individueel, mét de bewoner en mét de verwanten of naasten van een bewoner naar wat kan en waar behoefte aan is. Zo brengen we enerzijds structuur, veiligheid en duidelijkheid aan, maar bieden we aan de andere kant de mogelijkheid aan de bewoner om zoveel mogelijk zelf de regie over het leven te houden.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud