Telkesveld

WELKOM BIJ TELKESVELD

Tussen de weg van Helmond naar Eindhoven en de spoorlijn, bouwt de gemeente Helmond aan het laatste deel van de wijk Brandevoort. De 52 houten huizen aan het Telkesveld, zogenoemde mHomes, behoorden in 2023 tot het eerste complex dat werd opgeleverd. Opvallende, duurzaam gebouwde huizen, in een fraai stukje Helmond. ‘Blok 10’, bestaat uit zes woningen en is gehuurd door ORO.

De woningen zijn op een boven- óf onderverdieping. Ze zijn geschikt voor 1 of 2 personen. Dankzij de materialen waarmee gebouwd is, hebben de woningen allemaal een heel gezond binnenklimaat. Een woning bestaat uit een woonkamer met keuken, badkamer en twee slaapkamers. De indeling varieert, maar door de grote raampartijen en de gecombineerde woon- en eetkamer, is sprake van een knusse en gezellige woning die je naar je eigen zin kunt inrichten.

  • Type woning: Appartementen
  • Aantal bewoners: 6

Adres: Telkesveld 0, 5707 DM Helmond

Plan je route

OVER TELKESVELD

Wonen op Telkesveld is wonen in een gemeenschap. De mensen kennen en ontmoeten elkaar. Ze kunnen bij elkaar terecht als er iets is. Er is een gezamenlijke tuin en midden tussen de woningen is een gemeenschappelijk gebouw, waarin onder meer de grote wasmachines staan. Die ruimte kan ook gebruikt worden als je een keer wat meer bezoek wilt ontvangen, bijvoorbeeld op je verjaardag. En als je liever wat meer op jezelf wilt zijn en niet altijd iets samen met anderen wil doen? Dan is dat helemaal prima.

OVER DE BEWONERS

De bewoners van Telkesveld zijn overdag niet thuis. Ze werken of hebben dagbesteding. De begeleiding vindt plaats door twee zorgcoördinatoren en drie aanspreekpunten. Deze mensen zijn niet altijd op de locatie aanwezig. Zij werken vanuit de even verderop gelegen woonvoorziening aan de Vaartsestraat. Omdat de begeleiding op enige afstand staat van de woningen, betekent dit dat de bewoners hun zorgvraag wel even moeten kunnen uitstellen. Als de bewoners dat willen, kunnen ze ook regelmatig aansluiten bij activiteiten die bij de Vaartsestraat worden georganiseerd.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud