Tjerk Hiddesstraat

WELKOM BIJ TJERK HIDDESTRAAT

Bewoners met een lichte verstandelijke beperking van alle leeftijden wonen samen in de appartementen aan de Tjerk Hiddestraat in Helmond-Oost. Het gebouw telt drie woonlagen en heeft 34 levensloopbestendige, grote appartementen waar mensen alleen of samenwonen.

De bewoners van de appartementen wonen zelfstandig. Er is een lift aanwezig en er is 24/7 begeleiding.

  • Type woning: Groepswonen & Appartementen
  • Aantal bewoners: 34

Adres: Tjerk Hiddesstraat 70, 5703 XJ Helmond

Plan je route
Tjerk Hiddestraat (Helmond)

OVER TJERK HIDDESTRAAT

De meeste bewoners van de appartementen zijn overdag niet thuis. Ze werken of ze hebben dagbesteding. Sommigen gaan daarvoor naar Van Speijk, het dagbestedingscentrum dat verbonden is aan de appartementen. Anderen gaan naar een van de andere dagbestedingslocaties in Helmond of De Peel voor een fijne daginvulling.

Zo zelfstandig mogelijk leven met een zo groot mogelijke eigen regie over je leven. Dat kenmerkt de bewoners van de Tjerk Hiddestraat. De appartementen hebben allemaal een keuken en een badkamer. Er is geen gezamenlijke ruimte waar bewoners samen kunnen eten.

Op de bovenste verdieping is een kleine chill-ruimte ingericht. Bewoners kunnen hier laagdrempelig binnenlopen als ze behoefte hebben aan een praatje, een kopje koffie of aan het even samenzijn. Het is een ontmoetingsruimte waar samen tv wordt gekeken of waar een spelletje wordt gedaan. In de zomer wordt tijdens de weekenden veel gebruikgemaakt van het dakterras van Van Speijk. Lekker buiten uitwaaien, kletsen en elkaar ontmoeten.

OVER DE BEWONERS

De bewoners van de Tjerk Hiddestraat leven hun eigen leven. Als ze er behoefte aan hebben, gaan ze bij elkaar op bezoek of zoeken ze elkaar op in de ontmoetingsruimte. De begeleiding is helemaal afgestemd op de persoonlijke vragen van de bewoners. Heb jij nog hulp nodig bij het zelfstandig wonen of ben je al goed geholpen met een keer per week ondersteuning bij je administratie? Jouw vraag staat centraal. Hulp bij ADL-zorg (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) wordt in principe niet geboden.

Ook al woon je zelfstandig in een appartement, realiseren wij ons dat er allerlei vragen kunnen leven waarmee je worstelt. Soms is sprake van alcohol- of drugsproblematiek, soms zijn er zorgen op psychisch gebied. Sociale vraagstukken spelen bij veel bewoners. Vriendschappen, relaties, sociale contacten, het omgaan met elkaar in een groep; het zijn zaken waar veel bewoners moeite mee hebben en waar wij, eventueel samen met andere instanties, hulp en ondersteuning bij bieden.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud