ORO ORO
Lees Voor

Van Speijk

Van Speijklaan 71, 5703 XE Helmond

Van Speijk is een bruisend centrum met onder meer een Eetcafé voor de buurt, een ontmoetingsruimte, een fitnessruimte en diverse lokalen. Op deze locatie bieden we dagbesteding aan cliënten van ORO en van SWZ. Onderdeel van die dagbesteding is ArtORO Van Speijk. In het gebouw huist ook de afdeling die de vakantiereizen voor ORO-cliënten organiseert en zit tevens de ambulante dienst van de wijk. Er is ook fysiotherapie vanuit de Zorgboog aanwezig.

Van Speijk is een laagdrempelige locatie waar je makkelijk even binnenloopt. De activiteiten worden afgestemd op de vraag van de cliënt. Niet het aanbod staat centraal, eerst wordt geluisterd naar de wensen van de cliënt, die vervolgens de mogelijkheid krijgt om kennis te maken met vele verschillende mogelijkheden.

Activiteiten en dagbesteding

Door de inzet en het enthousiasme van de betrokken teamleden en vrijwilligers, bieden we bij Van Speijk een breed palet aan dagbesteding. Voor cliënten van SWZ, die getroffen zijn door lichamelijke beperkingen of NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) worden activiteiten aangeboden; bijvoorbeeld op het gebied van afasie en sport & spel. Ook geven we yogalessen, is er een fitnessruimte en zijn cliënten bezig met koken en bakken. Naast de vele creatieve mogelijkheden bij ArtORO zijn er ook andere activiteiten. Zoals multimedia, houtbewerking, mozaïek, natuur en wordt er gezellig samen koffie gedronken en geluncht in een gezellige ruimte.

Verkooppunt

Meteen naast de ingang van Van Speijk is een mooi verkooppunt ingericht. Hier bieden we de werken van al onze kunstenaars van ArtORO en SWZ te koop aan. Openingstijden verkooppunt: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

dagbesteding van speijk

Eetcafé

In de gezellige huiskamer bij Van Speijk kun je samen met anderen eten. We noemen dat het Eetcafé. Van maandag t/m vrijdag tussen 16.30 – 18.00 uur kun je komen eten. Je moet je wel van tevoren aanmelden.

Kokteel

Zou je wel eens chique uiteten willen gaan zoals in een echt restaurant? Gezellig samen eten aan een mooi gedekte tafel. Beginnen met een voorgerecht, dan een hoofdgerecht en natuurlijk een lekker toetje tot besluit. Tijdens het eten een praatje maken met één van de andere gasten. In de huiskamer bij Van Speijk kan dat. Eéns in de twee weken wordt in de huiskamer de tafel mooi gedekt en serveren we bij de Kokteel een mooi diner. Ook bewoners uit de buurt kunnen zich hiervoor aanmelden.

Vrije tijd

Van Speijk is ook een centrum voor vrije tijd. In de avonduren zijn diverse groepen actief. Naast de gezellige soos op zaterdagavond wordt er muziek gemaakt, gedanst en toneel gespeeld. Ook zijn er groepen tekenen en schilderen, naaien en computeren.

kokteel

Heb je een vraag over zorg?

Aarzel niet en neem contact op met ORO. Bel: 0492 - 53 00 53 of vul onderstaand formulier in. We begeleiden je graag bij jouw vragen en wensen.

    Copyright © 2022 ORO
    Skip to content