Vennen 1

WELKOM BIJ VENNEN 1

In een rustige woonwijk, aan de rand van Deurne en op loopafstand van Het Rijtven, liggen de Vennen woningen. In Vennen 1 wonen veertien bewoners, verdeeld over twee woongroepen. In het midden van die twee groepen bevindt zich een grote gezamenlijke keuken. Beide groepen hebben een eigen gezellige woonkamer. Alle woningen zijn gelijkvloers.

Op de slaapkamers van de bewoners is geen sanitair. Beide woongroepen hebben een grote eigen badkamer en er zijn in totaal vier toiletten. De twee aan elkaar grenzende tuinen hebben een schommelbank en een kuipschommel.

Elke woongroep telt zeven bewoners. De leeftijd varieert van ongeveer dertig jaar tot iets boven de zestig jaar. Sommige bewoners hebben een rolstoel, anderen niet.

De bewoners gaan overdag naar dagbesteding. Daarom is er overdag, in principe, geen begeleiding aanwezig. Er is geen slaapdienst. De nachtdienst, die altijd kan worden ingeroepen en die -indien gewenst- via inluistering een oogje in het zeil houdt, bevindt zich in een van de andere woningen aan de Vennen.

  • Type woning: Groepswonen
  • Aantal bewoners: 14

Adres: Leon van Kelpenaarstraat 22-24, 5751 PP Deurne

Plan je route
Oro - Vennen

OVER VENNEN 1

Maatwerk! Dat staat centraal bij het leveren van zorg en begeleiding op Vennen 1. Waar de bewoners van de ene groep wat meer hulp nodig hebben bij de ADL-zorg, vindt de begeleiding bij de andere woongroep plaats op andere aspecten. Behoud van zelfstandigheid is een van de zaken waar naar wordt gestreefd.

Omdat er een gezamenlijk team is voor de twee groepen, kennen de begeleiders en bewoners elkaar goed. Naast het creëren van een huiselijke sfeer, hebben de bewoners ook behoefte aan structuur, voorspelbaarheid en veiligheid.

OVER DE BEWONERS

Huiselijkheid en de sfeer van thuis. Zo kun je het leven op Vennen 1 het beste omschrijven. In de ochtend, als de bewoners zich klaarmaken om naar de dagbesteding te gaan, wordt er samen gegeten en gekletst. En komen de bewoners aan het einde van de middag thuis, dan wordt samen de dag besproken. Sommige bewoners helpen een handje bij het koken of bij het dekken van de tafel. Daarna wordt er samen gegeten.

In de avond hebben de bewoners hun eigen activiteiten. Een wandelvrijwilliger gaat met een bewoner wandelen, aan ander doet graag een spelletje aan de grote tafel en weer een ander luistert liever op zijn eigen kamer naar muziek. De begeleiding beweegt mee met de vragen en behoeften van de bewoners. Dat geldt ook voor het weekend. Sommige bewoners gaan naar familie, anderen vinden het fijn om even naar het dorp te wandelen, mee boodschappen te doen of naar een activiteit op Het Rijtven te gaan. En heb je meer zin in een rustig weekend? Ook dat kan. Iedere bewoner van Vennen 1 krijgt de kans en de ruimte om zichzelf te zijn.

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud