Vennen 2

WELKOM BIJ VENNEN 2

In een rustige woonwijk, aan de rand van Deurne en op loopafstand van Het Rijtven, liggen de Vennen woningen. In Vennen 2 wonen veertien bewoners, verdeeld over twee woongroepen. In het midden van die twee groepen bevindt zich een grote gezamenlijke keuken. Beide groepen hebben een eigen gezellige woonkamer. Alle woningen zijn gelijkvloers.

Op de slaapkamers van de bewoners is geen sanitair. Beide woongroepen hebben een grote eigen badkamer en er zijn in totaal vier toiletten. In een van de twee aan elkaar grenzende tuinen staat een trampoline.

Elke woongroep telt zeven bewoners. In de ene groep varieert de leeftijd tussen de 40 en 75 jaar, de andere groep telt alleen maar oudere bewoners, van 60 tot ongeveer 80 jaar. Sommige bewoners hebben een rolstoel, anderen niet. Veel lopen er met een rollator.

De bewoners gaan aan aantal dagen per week naar dagbesteding. Een van de bewoners gaat werken. Overdag is er ook begeleiding aanwezig. Er is geen slaapdienst. De nachtdienst, die altijd kan worden ingeroepen en die -indien gewenst- via inluistering een oogje in het zeil houdt, bevindt zich in een van de andere woningen aan de Vennen.

  • Type woning: Groepswonen
  • Aantal bewoners: 14

Adres: Rijtvenseweg 5-7, 5751 PD Deurne

Plan je route
Oro - Vennen 2

OVER VENNEN 2

De begeleiding op Vennen 2 is helemaal afgestemd op de individuele vragen van de bewoners. Zo heeft een aantal mensen veel hulp nodig bij de dagelijkse verzorging. Zelfstandigheid wordt bevorderd, maar daar waar ondersteuning nodig is, wordt die altijd geboden.

In de ouderengroep van Vennen 2 is sprake van een goed sociaal contact. De bewoners eten samen, gaan samen naar activiteiten. Dit doen ze altijd samen met hulp van begeleiders of vrijwilligers. In de andere groep is meer behoefte aan rust en structuur. Deze bewoners zijn meer op zichzelf. Duidelijkheid, overzichtelijkheid, structuur; het helpt bij het verwerken van alle prikkels.

Het team van Vennen 2 heeft twee verpleegkundigen. Een aantal begeleiders is gespecialiseerd in de ouderenzorg. Omdat er een gezamenlijk team is voor de twee groepen, kennen de begeleiders en bewoners elkaar goed. Naast het creëren van een huiselijke sfeer, hebben de bewoners vooral ook behoefte aan structuur, voorspelbaarheid en veiligheid.

OVER DE BEWONERS

Als de bewoners na een dagje logeren bij familie weer terugkomen in de woning voelt dat als ‘thuiskomen’. Dat zegt veel over de sfeer op Vennen 2. De mensen voelen zich er prettig en veilig. Het voelt als thuis.

In de avond gaan bewoners naar de Rimboband, naar een zanggroep, handwerken of zwemmen. Sommige bewoners gaan naar een familielid in de buurt. Er wordt steeds goed gekeken: wat kun jij, wat wil jij, waar heb jij in de avond behoefte aan?

Dat geldt ook voor de activiteiten in het weekend. Samen wandelen, een ijsje eten bij de Honingpot op Het Rijtven? Samen een oude film kijken in de woonkamer, of zit je liever op je eigen kamer met een puzzel of om muziek te luisteren?

Vennen 2 is een fijn huis voor fijne mensen. Die daar helemaal zichzelf kunnen en mogen zijn!

Heb je een vraag?

Aarzel niet en neem contact op met ORO, via 0492 - 53 00 53 of info@oro.nl. Of vul onderstaand formulier in.

* geeft verplichte velden aan

Jouw gegevens

Jouw vraag of opmerking

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Lees Voor
Ga naar de inhoud